Sarıkamış'ta boz ayılar kış uykusunu unuttu!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sarıçam ormanlarında kış uykusuna yatan boz ayılar, bu yıl kar yağmaması ve havaların sıcak gitmesiyle birlikte uykuya hasret kaldı.

GİRİŞ 03.01.2023 09:33 GÜNCELLEME 03.01.2023 09:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sarıkamış'ta kasım ve aralık aylarında uykuya yatıp, mart ile nisan arasında uyanan boz ayılar, kar yağmaması ve hava sıcaklığından dolayı kış uykusunu unuttu.

İlçe çöplüğü ve merkezinde yiyecek arayan boz ayıların kış uykusunda olması gerekirken sokaklarda dolaşmaları ise görenleri şaşırtıyor.

Ayıların kış uykusuna yatmadığını ifade eden vatandaşlar, "Normalde bu aylarda ayılar kış uykusuna yatmış olurdu. Maalesef kar yağışı olmadığından, havanın da sıcak olduğundan dolayı gerek ilçe merkezi olsun, gerek ilçe çöplüğü olsun halen burada beklemeye devam ediyorlar" dedi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende sarıkamış da oturuyorum ayı akşamları evimizin önüne kadar geliyorlar yaa resmen misafir olmuşlar onlara kış uykusu yok kendilerine kafalarına göre takılıyorlar yaa
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayı nüfüsü ciddi arttı, önlem alınmazssa üzücü haberler duyabiliriz. Bir yerde bu kadar çok ayının yan yana gelip beslenmesi, pek hayra alamet eğil. Dağda en az 10 katı vardır.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    La bunların hepsi dombili. Sarıkamışlılar iyi bakmış bunlara :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı