81 ilde tüm camilerde cuma namazında yağış için dua edildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, kuraklık riskine dikkat çekilerek, yağış için dua edildi.

GİRİŞ 06.01.2023 15:36 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde, cuma vakti camilerde "Besmele: Berekete Açılan Kapı" konulu hutbe okundu.

Besmele ile başlanan her sözün hayırlı, her işin bereketli, çıkılan her yolun istikamet üzere olduğu vurgulanan hutbede, "Besmele, dünya ve ahirette rahmet ve huzura açılan kapının anahtarıdır. O halde, besmele ile açılsın tüm sevgi ve merhamet kapıları. Son bulsun kin ve düşmanlık duyguları. Besmele ile güven kazansın sözlerimiz. Besmele ile bereketlensin işlerimiz. Besmele ile anlam bulsun bütün hayatımız." ifadeleri kullanıldı.

Son zamanların en kurak günlerinin yaşandığına dikkati çekilen hutbede, "Kar ve yağmur olarak tecelli edecek ilahi rahmete muhtacız. Geliniz, hep birlikte rahman ve rahim olan Rabbimize yakaralım. Ey merhameti bol Allah'ım acziyetimizi sana arz ediyoruz. Bizlerden rahmetini esirgeme. Allah'ım semadan rahmet damlalarını indiren sensin. Üzerimize bereketli kar ve yağmur indir. Topraklarımızı ve bizi suya hasret bırakma." duası edildi.

BAKAN KURUM KORKUTAN TABLOYU PAYLAŞMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji'den gelen son verileri incelediğini belirterek, "Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Bu tablo umut vermiyor." demişti. 

Kaynakların sınırsız olmadığını dile getiren Bakan Kurum, "Bu bilinçle çalışıp adımlarımızı atıyoruz. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız." diyerek de uyarmıştı. 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dicle ve firat suyunu borularla taşıyamıyoruz ???
    Cevapla
  • Memati 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben umursamıyorum bu kadar fuhuş zina faiz adam öldürme hak yeme var iken taş yapmadığına dua edelim,haşa benim bir sözüm olsa Allah katında bu isyanlar millet üzerinde havayı bile keserim
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam Birliği ülkeleri ve Türkiye ortak bir anlayışa varmalı , parasal imkanı olsun olmasın , tüm müslüman halkların yaşadığı ülkelerde camiler inşa etmeliyiz . Dünya üzerinde camisiz , il , ilçe , köy , ada , mecra kalmamalıdır .
    Cevapla
  • Nezir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve kullarım sana, Benden sorduğu zaman, muhakkak ki Ben onlara yakınım. Bana dua edilince, dua edenin davetine icabet ederim. O halde onlar da Benim davetime icabet etsinler ve Bana âmenû olsunlar . Umulur ki böylece onlar irşada ulaşırlar .2/ Bakara 186, Hakkın daveti kendisinedir. 13/Rad 14 Demek ki gerçek manada onun davetine icabet eden yok ki dualar kabul olmuyor!
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya kötülük yapanların değil,Müminlerin iyilerin iyiliklerinin hatırına dönüyor....Rabimiz rızkı veren sensin Bizleri rızkınla kuşat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu