Boğaziçi Üniversitesinde rezalet bitti: Kampüsü gece kulübüne çevirmişler!

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünü alkollü partilerle gece kulübüne çeviren işletmenin ruhsatı iptal edildi. Mekanı işletmenin kullanımına veren ve yasaları çiğneyen BÜMED ise üniversite yönetimini suçlamaya kalkıştı.

GİRİŞ 07.01.2023 14:31 GÜNCELLEME 07.01.2023 15:34
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesinde BÜMED'e ayrılan yer ve bir işletmeye kiralanan mekanda alkol satışı yapıldı, üniversite kampüsü adeta gece kulübüne çevrildi. 

YASAĞA RAĞMEN ALKOL RUHSATI ALINDI

Kuruluş amacı eski mezunları ve mevcut öğrencileri kaynaştırmak, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak olan BÜMED'e, eski yönetimler tarafından kampüste yer tahsis edildi. 

Söz konusu yer için sembolik bir ücret ödeyen BÜMED, kendisine tahsis edilen yeri Niche adlı bir işletmeye kiraladı. İşletme, mekanı içinde tenis kordu, restoran ve yüzme havuzu olan bir tesise çevirdi. Eski yönetimlerin de görmezden gelmesiyle 4250 Sayılı Kanunu’nun 9. maddesinde yer alan ‘Örgün eğitim kurumlarına 100 metreye kadar olan mesafede alkollü içki satışı yasaktır’ yasağına rağmen alkol ruhsatı alındı.

KAMPÜSÜ GECE KULÜBÜNE ÇEVİRDİLER

Ruhsatın alınmasının ardından üniversite kampüsü adeta gece kulübüne döndü. 2018'den beri alkollü havuz partileri ve düğünlere ev sahipliği yapan işletme, kışın da barda dans organizasyonları düzenledi. Düğünlerden sonra gece boyunca "limitsiz içki" servisi yapıldığı belirtildi. Öte yandan organizasyonların reklamı sosyal medya üzerinden de yapıldı. 

İşletme, sadece Boğaziçi mezunları değil herkese hizmet sunarken, kazanılan gelirin nereye gittiği ise bilinmiyor. 

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi tepki çeken uygulamayı durdurdu. Alkol satışı yapan işletmeye para cezası kesildi. Sarıyer Belediyesi, satışa devam eden işletmenin ruhsatını iptal ederek lokali mühürledi. 

BÜMED ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİ SUÇLADI

BÜMED'den yapılan açıklamada ise üniversite yönetimi hedef gösterildi, "alkol satışının yasal olduğu" iddia edildi. Açıklamada, "Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari sosyal ve sportif faaliyetlerimiz devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • süleyman yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    istiyorsunuz ki herkes size benzesin değil mi. köylülüğünüzü hatırlatan herşeyi yıkın yok edin. dogmalarınızin dışına çıkmayın sakin, çıkanları da kendinize benzetin. harika bir uygarlik çıkıyor bundan
    Cevapla
  • çiçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin yabancı Üniversiteleri yaptıkları icatlar ile övünür bizimkiler içtikleriyle mini etekle içeri girdikleriyle erkek ve kızlar tuvaletinin bir olmasıyla .esas cehalet bu işte
    Cevapla
  • TRF 1 yıl önce Şikayet Et
    Alkollü mekan yasalara göre düzenlenmeli Boğaziçi Ü. araştırma, öğretim alanlarında nasıl geliştirilebilir incelenmeli Tartışmalarınızı tarafınıza ve duygularınıza göre değil objektif verilere göre yaparsanız size ve topluma daha faydalı olur
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin en kıymetli üniversitesi ne böyle acımasız ca saldıran cahiller sürüsü o okulu kazanacak beyin yokki sizde çıldırıyorsun insanlar istediği gibi yaşar iki kadeh atana hakaret ediyorsun 6 alti yaşında ki çocugu evlendiren tarikatcilar onlara hiç lafiniz yok senin dinine kim zarar veriyor biraz düşün en çok ben Müslümanim diyenler zarar veriyor
    Cevapla
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin hic bir yerinde unuversitede icki satilmaz kimse okulda icki satamaz her yerde bu boyle
    Cevapla
  • Reisin Askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bogazici, odtü ,itü gibi üniversteler ya medreseye cevrilmeli, ya özellestirilip yabanciya satilmali yada kapatilmali bu ne rezalet yahu...bir islam ülkesine yakisiyor mu bu günah yuvalari? Kendine müslümanim diyen herkez ortaktir bu icki,fuhus günahlarina...dinimize sahip cikamayacdksak, kendinize müslüman falan demeyelim.
    Cevapla
  • Ateist Mezun 1 yıl önce Şikayet Et
    Demiyoruz zaten !
    Cevapla
  • Tahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende haklısın sınava girsen zekanın yetmeyeceğini giremiyecegini bildiğin yeri medreseye çevirip bir seyhin birine tarikat evi olarak verilip zekasizca girebilmek istiyorsun...
    Cevapla
  • ARO 1 yıl önce Şikayet Et
    Konunun ODTÜ ve İTÜ ile bir alakası yok. Ayrıca merak ettim. Sen ne mezunusun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...