Rant bitti karalama kampanyası başladı! Kılıçdaroğlu Boğaziçi'ni hedef aldı

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait boğaz manzaralı arazide kurduğu 33 yıllık rantı sona eren BÜMED'in medya yoluyla başlattığı kara propagandaya CHP lideri Kılıçdaroğlu da alet oldu. Haber7'nin gündeme taşıdığı olayda gerçekler ise bambaşka...

Rant bitti karalama kampanyası başladı! Kılıçdaroğlu Boğaziçi'ni hedef aldı
Rant bitti karalama kampanyası başladı! Kılıçdaroğlu Boğaziçi'ni hedef aldı
GİRİŞ 30.01.2023 20:33 GÜNCELLEME 30.01.2023 22:51
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi’ne ait 8 bin metrekarelik devasa alandaki 33 yıllık rantın sona erdirilmesinin ardından yeni bir karalama kampanyasının düğmesine basıldı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) paravan şirket üzerinden işlettiği üniversiteye ait boğaza nazır imtiyazlı alanla ilgili Cumhuriyet, Birgün, Diken, Bianet gibi medya organlarının yalan haberlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dezenformasyona ortak oldu.

ONLAR DÜĞMEYE BASTI, KILIÇDAROĞLU TEHDİT ETTİ

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eğitim dışı provokatif olaylara lojistik destek sağlamakla eleştirilen Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin 8 bin 80 metrekarelik boğaz manzaralı ve havuzlu tesislerde 1990 yılından bu yana sürdürdüğü rantın 7 Ocak 2023’te sona erdirilmesiyle karalama kampanyası başlatıldı.

Diken isimli haber sitesi 7 Ocak’ta “Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği yerinden çıkartılıyor” haberiyle dezenformasyonun fitilini ateşledi.

Birgün gazetesi 10 Ocak’ta “Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği kendi yaptırdığı binadan çıkartılıyor" şeklinde haber yayınladı.

Cumhuriyet gazetesi ise hemen ertesi gün 11 Ocak’ta aynı başlıklı haberinde dezenformasyona katkı verdi. Cumhuriyet’teki “Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği kendi yaptırdığı binadan çıkartılıyor” başlıklı haberle konu gündemde tutuldu.

Adeta “her güne bir haber” stratejisiyle hareket eden marjinal sol medya kuruluşları, 12 Ocak’ta bir kez daha konuyu işledi. Bianet isimli haber sitesi 12 Ocak’taki içeriğinde, “Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), mezunların katkı ve bağışlarıyla inşa edilen dernek binasının kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğinin duyurulması üzerine bir açıklama yayınlayarak mezunları 15 Ocak’ta BÜMED’de buluşmaya davet etti.” sözlerine yer verdi.

33 yıllık işgali bitirmemekte direnen BÜMED’e bir can suyu da Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğünü tehdit ederek şu ifadeleri kullandı:

“Binalarına kayyumun çöktüğü Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sesleniyorum: Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye’de “kayyum” düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı!”

İŞTE GERÇEKLER

BÜMED işgalinin sona erdiği 7 Ocak’tan itibaren sistematik olarak yürütülen arazi çarpıtması, Boğaziçi Üniversitesi’nde yıllardan bu yana sürdürülen rant çarkının devamını isteyen çevreleri adeta afişe ediyor. Türkiye’nin ilk olarak HABER7’den öğrendiği BÜMED işgalinin yıllar içerisinde nasıl seyir aldığını haberlerimizle gözler önüne sermiştik.

Açık havuz, 2 adet tenis kortu, fitness salonu, restoran ve idari binanın yer aldığı devasa alandaki tesis, Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki 8 bin 80 metrekarelik arazi üzerine 1990 yılında kuruldu.

KANUN GELDİ, PARAVAN ŞİRKET DEVREYE ALINDI 

Edinilen bilgilere göre; devasa alanı BÜMED, 1990 yılında imzalanan 10 yıllık sözleşme ile ele geçirdi. Sözleşme 2000 yılında sona ermesine rağmen BÜMED, araziyi Boğaziçi Üniversitesi’ne teslim etmedi. 23 yıldır kamu arazisini işgal eden BÜMED, Sayıştay'ın uyarılarını görmezden gelerek tesisi işletmeye devam etti.

2004 yılında yürürlüğe giren 5072 sayılı kanunla, dernek ve vakıfların kamu kurumları içerisinde faaliyet göstermesi yasaklandı ancak BÜMED, bir kamu kurumu olan Boğaziçi Üniversitesi’ne ait alandan çıkmadı.

Kanunun etrafını dolanan BÜMED’in, “Ladin AŞ.” isimli paravan şirket kurarak, bu firma üzerinden rantını sürdürdüğü ifade edildi.

‘PARAVAN ŞİRKET’ İTİRAFI

Günümüzde “Mezunlar Derneği yerinden çıkartılıyor” yaygarası koparılmasına rağmen, bu alanı kiralayanın dernek değil “Ladin AŞ” adında kâr amaçlı faaliyet yürüten ticari şirket olması dikkat çekiyor. Yaygara, Ladin AŞ’nin, BÜMED’in paravan şirketi olduğunun da adeta itirafı.


KÜÇÜK KANTİNLER BİLE 100 BİN, DEVASA ARAZİ İÇİN 160 BİN!

BÜMED’in paravan şirketi Ladin A.Ş. ve bir restoranın işlettiği tesis için Boğaziçi Üniversitesi’ne sadece 160 bin TL kira ödeme yapıldığı bildirildi. Buna karşın tesisteki alkollü etkinliklerde bir gecede milyonluk gelirler elde edildiği gelen bilgiler arasında.

Bölgesel emlak değerlemelerine göre, Boğaziçi bölgesindeki küçük kantinlerin dahi aylık kirasının 100 bin TL’yi aşan bedellerle fiyatlandırılmasına rağmen, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki 8 bin 80 metrekarelik devasa alan üzerine kurulu tesis için kuruma yalnızca 160 bin lira ödenmesi ile kamunun zarara uğratıldığı değerlendirmesi yapılıyordu.

ÜNİVERSİTELİLERİN KULLANIMINDA DEĞİL

BÜMED'in paravan şirketi “Ladin A.Ş.”nin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki araziyi amacının dışında kullandığı da iddialar arasında. Üniversite arazisindeki tesislerin üniversite mensubu olmayan kişi ve kurumlar tarafından kullanıldığı; düğünler, balolar, toplantılar ve konserlerle kamu kaynağı üzerinden rant oluşturulduğu saptanmıştı.

EYLEMLERİN LOJİSTİK ÜSSÜ

Kampüs içerisindeki 8 bin metrekarelik bu alanın, üniversite karşıtı yasadışı eylemlerde lojistik üs olarak kullanıldığı ifade ediliyor. Daha önce üniversitenin güvenliğini zafiyete uğratmaya çalışan çeşitli eylemcilerin, bu mekanı yasadışı eylemler için lojistik malzemeler ve alkollü içki sokma aracı olarak kullanmaya çalıştığı söylentisi hakim.


REKTÖRLÜK RANTA 'DUR' DEYİNCE KARALAMA BAŞLADI

BÜMED'in 30 yılı aşkın süre boyunca işleterek büyük kazançlar elde ettiği kamuya ait tesisteki işgale "dur" diyen Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Ladin AŞ’nin sözleşme süresinin sona erdiği 7 Ocak’ta “tesislerin tahliye edilmesi için” ihtarname göndermişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve “fonlu medya” olarak nitelendirilen basın kuruluşlarının konu üzerine yaptıkları dezenformasyonun, bu hamlenin ardından gelmesi manidar karşılanıyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 67
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    kk...o tehdidi 14 mayıstan sonra bir daha bekleriz...yapabilirsen...boş işlerle uğraşıyorsun...bir kalen daha gitti...çemkirmen ondan...it ürür kervan yürür...olum bak git...
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hiç bir şehir İstanbul gibi diğer bölgelerinden gelenlerin işgaline uğramamıştır . 80 tane daha birbirinden güzel şehri olan Yurdumuzun küçük yüzölçümlü şehirlerinden biri olan İstanbul'a yapılan bu zulüm Osmanlı'ya duyulan hasettir .Ayrıca İstanbul İslâmiyet'in 4. Kutsal şehridir .
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece burası drğil cümhuriyetin ilanı ile Ülke parsellenmiş tek partı tek lider İstediği gibi istediği yer çöreklenmişler Yeni yeni millet kendine geliyor malına sahio çıkıyor Elbette bu durum chp li vampirlerin işine gelmiyor.
    Cevapla
  • erk 1 yıl önce Şikayet Et
    rezil kemal. senin işin bittiğinde ne olacak bakalım. dürüst insanlar seni tehdit etmiyor. elinde yetki olmadan bu kadar tehdit etmediğin adam kalmadı bide yetki olursa sen bu milletin burnundan getirirsin
    Cevapla
  • Envers 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişten bugüne araştırma yapılıp kimin burdan rant sağladığı tespit edilip kesinlikle bu zarar ziyan geri alınıp gereken ceza uygulanmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!