Sarıkamış şehitlerini anma etkinliğinde otelin tavanı çöktü

Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki otelde düzenlenen belgesel gala gösteriminde salonun tavanı çöktü. Çoğu ayakta tedavi edilen yaralı 32 kişi taburcu edildi.

GİRİŞ 08.01.2023 10:40 GÜNCELLEME 08.01.2023 10:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

 Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki otelde düzenlenen belgesel gala gösteriminde salonun tavanı çöktü.

Sarıkamış şehitleri anısına ilçedeki otelin salonunda gerçekleştirilen programda asma tavanın çökmesi sonucu bazı kişiler yıkıntının altında kalarak yaralandı.



Olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre olayda hafif yaralanan 10 kişi, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILAN KİŞİ KONUŞTU

Öte yandan, hastanede göçük altından hafif yaralı olarak çıktığını söyleyen Mustafa Küpeli, salonda yaklaşık 140 kişi bulunduğunu ifade etti.

Küpeli, "Ben de göçük altında kaldım. Nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ayağımdan yaralandım. Ciddi bir sağlık sorunum yok" diye konuştu.

BAKAN KOCA: 32 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yararıların son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Balan Koca açıklamasında, ''Kars Sarıkamış'ta bir otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişi yaralandı. Yaralıların 23’ü ayaktan başvurdu, 9 yaralı ambulanslarla Kars Sarıkamış Devlet Hastanesine nakledildi. Yaralıların genel durumları iyi. Geçmiş olsun.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Çökme sonrasında olay yerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlu, “Otelin konferans salonundaki alçıpan tavanının çökmesi sonucu bir yaralanma ağırlıklı bir durum söz konusu. 10 kişilik hastaneye intikal eden vakamız var ve hamdolsun an itibariyle hiç bunun hayati tehlikesi söz konusu değil. İl sağlık müdürümüz de, valimiz hastanede biz de burada durumu değerlendirdik. Çok geçmiş olsun. Allah'ın izniyle en sağlıklı şekliyle atlatacağız. İçeride kalan kimse yok” şeklinde konuştu.

BÜTÜN YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Hastanede yaralıları ziyaret eden Kars Valisi Öksüz, yaralı sayısının 32 olduğunu, birçok vatandaşın ayakta tedaviyle taburcu edildiğini söyledi.

KARS'ın Sarıkamış ilçesinde dün akşam saatlerinde Sarıkamış Belgeselinin gösteriminin yapıldığı oteldeki salonun asma tavanının çökmesi sonucu yaralanan 32 kişi tedavi gördükleri hastaneden taburcu edildi.

Sarıkamış Harekatı'nın 108'inci yılı etkinlikleri kapsamında Sarıkamış ilçesinde bir otelde dün akşam 'Sarıkamış Belgeseli'nin gösterimi yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı gala gecesinde otelin asma tavanı çöktü. Sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından göçükten çıkarılan 10 kişi Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken enkazdan çıkarılan 22 kişi de kendi imkanlarıyla tedavi için hastaneye müracaat etti. Büyük bir bölümü ayakta tedavi edilen yaralılar, taburcu edilerek evlerine gönderildi. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kars Valisi Türker Öksüz, "Dün akşam saatlerinde Sarıkamış ilçemizde meydana gelen olayda yaralanan 32 vatandaşımızın tamamı taburcu edilmiş olup sağlık kuruluşlarımızda olay ile alakalı yaralı vatandaşımız bulunmamaktadır" dedi. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür ölen yok çok geçmiş olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burnuma kötü kokular...
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    YUVARLAK MASA' DA BÖYLE ÇÖKECEK,"ALLAH"cc İZNiYLE
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    YUVARLAK MASA' DA BÖYLE ÇÖKECEK "ALLAH"cc İZNİYLE
    Cevapla
  • çerkez 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahına Kurban kardeşim ne doğru söyledin ağzına sağlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı