Meteoroloji'den birçok ile uyarı! Radar görüntüsü paylaşıp açıkladı: Gerçek kış...

Son dakika... Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yayımladığı raporda birçok il için sağanak ve kar yapışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise "Ocak sonu, Şubat ve Mart ayları gerçek Kışı yaşayacağız" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 13.01.2023 07:47 GÜNCELLEME 13.01.2023 07:55
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Muğla çevreleri ile Antalya'nın batısında kuvvetli, Antalya’nın batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimleri, Gaziantep ve Diyarbakır çevreleri ile Batı Akdeniz'in Toroslar kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

UZMAN İSİMDEN YENİ UYARI: O TARİHİ İŞARET ETTİ

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni uyarılarda bulundu.

Sibirya soğuklarının gelmek üzere olduğunu belirten Ökten, "Ocak sonu, Şubat ve Mart ayları gerçek Kışı yaşayacağız." dedi.

Ökten, radar görüntüsünü de paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sibirya geliyor. Stratosferik darbe tamamlanıyor. Ocak sonu, Şubat ve Mart ayları gerçek kışı yaşayacağız. Zonal rüzgârlar artık batıdan yani Atlas Okyanusundan değil, Doğu'dan yani Sibirya'dan esecek..."

Ocak ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşandı.

Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilirken, bazı bölgelerde ise yerleşim birimi ve köy yolları ulaşıma kapandı.

İKİ İLDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime pazartesi günü ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle kent genelinde 56 yerleşim birimi yolu, ulaşıma kapandı.

ANTALYA'DA KUVVETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Öte yandan; Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün 'turuncu' kod uyarısında bulunduğu 11 ilden Antalya, salı gecesinden bu yana yağmur ve fırtınanın etkisi altında. Son 24 saatte yoğun yağış ve fırtına nedeniyle kent merkezinde ve ilçelerde yaşam olumsuz etkilendi.

Meteoroloji'nin verilerine göre son 24 saatte metrekareye Kumluca'da 145, Manavgat'ta 114,2, Kaş'ta 113, Elmalı'da 110, Döşemealtı'nda 106, Aksu'da 91, Serik'te 90, kent merkezinde ise 81 kilogram yağış düştü. Son 24 saatte fırtınanın hızı ise Kemer'de 122, Konyaaltı'nda 100, Finike'de 88, kent merkezinde 82 kilometreye ulaştı.

Diğer yandan Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya'nın batı ilçeleri için 'turuncu kod'lu yeni bir uyarı paylaştı.

Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilen uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya çevrelerinde halen devam eden kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini azaltacağı, ancak Antalya'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli 21 ila 50 kilogram arasında, Finike, Kumluca, Kemer ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli 40 ila 75 kilogram olarak cuma günü akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ÇOK SAYIDA İŞ YERİNİN CAMI KIRILDI

Lara Kundu bölgesinde fırtına nedeniyle çok sayıda iş yerinin camı kırıldı. Yoğun sağanak nedeniyle araçlar yollarda kalırken, şehir trafiği kilitlendi. Zemin katlardaki evlerde ise su baskınları yaşandı. Şirinyalı Mahallesi'nde su baskını nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan bir okul servisindeki öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından su olmayan bölgeye kucakta taşındı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Bayburtlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burada hala kar yok zaten de kışı yarıladık havalar çok sıcak yerde normalde enaz 30 cm kar olması lazımdı şuan inşaallah hayırlısı olur
    Cevapla
  • İsmail Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kıştayız. Şimdiye kadarki kısım anormaldi
    Cevapla
  • Dadaş Buroş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim Rahmetini günahsızların yüzü Suyu hürmetine esirgeme bizlerden
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Âmin! Amin! Âmin!
    Cevapla
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim bol bol dua edelim
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    En iyisini yine Allah (cc) bilir...
    Cevapla
  • zeytin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın hikmetinden sual sorulmaz hani donacktık kıyamet kopacaktı bak ocak yarı oldu daha yaz gibi bu yüzden kar, yağmur yada ne zaman soğuk sıcak olacağını Allahtan başka kimse bilemez. yok kar yoldaymış,yok edirneye kadar geldi saçma sapan tahminler yürütmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu