Ailesi engelli kızın cenazesini kabul etmemişti: Bakanlık sahip çıktı!

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesindeyken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındaki Zühal G. için mezar taşı yaptırıldı.

Ailesi engelli kızın cenazesini kabul etmemişti: Bakanlık sahip çıktı!
Ailesi engelli kızın cenazesini kabul etmemişti: Bakanlık sahip çıktı!
GİRİŞ 12.01.2023 21:04 GÜNCELLEME 12.01.2023 21:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan, 10 Ocak günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettikten sonra cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilen Zühal G. için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın talimatıyla mezar taşı hazırlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, mezarlıkta yaptığı açıklamada, Bakanlığın, bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın, engelli, şehit yakını ve gazilere hizmet veren büyük bir aile olduğunu söyledi.

İki gün önce tedavi gördüğü hastanede vefat eden Zühal'ın 12 yıldır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda yatılı hizmet aldığını aktaran Çeçen, şöyle dedi:

"Son bir yıldır bir hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken kızımız vefatıyla Bakanımız Sayın Derya Yanık Hanımefendinin talimatlarıyla hemen mezarını yaptırdık. Bu saatten sonra kızımızı dualarla anıp yalnız bırakmayacağız. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."

Çeçen, daha sonra Zühal G'nin mezarına karanfil bırakıp dua etti.

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • YETİM 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devletimizden bende çok büyük hakkı var devletimin elbet bir gün uğrunda can vererek ödenir devlet vatan borcu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuğun günahı ne idi,sizin gibi canavarların eline mi kaldı,sahibi yanına aldı,dünya size cehennem olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Kerimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailesine yazıklar olsun onların mezar taşı olmasın.
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    o ana baba ölünce o cocuk onlara sefaat edecekti ama o Sansibar kaybettiler simdi yargilanacaklar sanki o cocukmu istedi sakat dogmatisch o anayasa babaya yaziklar olsun o masum bu dünyaya gözünü kapatti allahin rahmetini kazandi peki anasi baɓasi terk etti sizde öleceksiniz bakalim bu günahin altindan nasil kalkacaksiniz vebaliniz cok agir cokkk
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakan hamımdan Allah razı olsun işte devlet baba devlet ana kimsesizlerin kimsesim olmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi