6'lı masa muhalif gazetecileri bile isyan ettirdi: 7 Kocalı Hürmüz hükümeti...

2023 seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen 6'lı masanın hala bir aday üzerinde anlaşamaması bir yana dursun masa etrafında toplanan partilerin kendi aralarında bitmek tükenmek bilmeyen kavgaları muhalif gazetecileri bile isyan ettirdi.

GİRİŞ 13.01.2023 06:21 GÜNCELLEME 13.01.2023 09:42
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük ortağı olduğu 6'lı masada krizler derinleşirken çözümsüzlük ve basiretsizlik masanın destekçisi gazetecileri de pes ettirdi.

Bir bir desteğini çeken muhalif isimler "Bu millete umut olamıyor, kafa karıştırıyor, 7 kocalı hürmüz hükümeti kurmaya çalışıyorsunuz" eleştirilerinde bulundu.

 İşte 6'lı masanın güvendiği o isimlerin masaya yönelik sert eleştirileri: 

NEVŞİN MENGÜ: BU SİSTEM VESAYETİ DOĞURUR

Muhalefeti ve 6'lı masayı kısa bir süre öncesine kadar cansiperane savunan gazeteci Nevşin Mengü 6'lı masanın 6 Cumhurbaşkanı formülünü eleştirirken eski günlerdeki inancını da kaybettiğini ifade eden cümleler kullandı. Mengü "Bir tane cumhurbaşkanı olacak ama kendi kararını alamayacak, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönme işine Saadet Partisi nasıl imza atacak mesela? Havada mı kalacak? Bunlar başka bir vesayeti doğurur" dedi.

Nevşin Mengü

6'LI MASANIN PROJESİ KAFA KARIŞTIRIYOR

Mengü "Başkan yardımcısı mı olacaklar, olacaklarsa milletvekili olmayacaklar mı, seçilmemiş isimler mi olacak? Eşgüdüm Konseyi diye dile getirmişlerdi, sonra böyle bir şey yok dendi. Davutoğlu'nun söylediği de benzer bir şey. Konuşuluyor ki gündeme geliyor, kamuoyuna söylenmiyor herhalde. 6 tane genel başkan karar verecek diyor. Nasıl bir formülle yürüyecekler bilmiyorum ama bu bir karışıklık yaratıyor" şeklinde konuştu.

Aynı Mengü Nisan ayında attığı tweetlerde ise 6'lı masaya olan güvenini coşkuyla dile getirirken adeta bir neferi gibi çalışarak referans da oluyordu.

Mengü'nün 27 Nisan günü attığı tweette şunlar yazıyordu: 

"6'lı masa ittifakı bugün gündeme gelince Sayın Muharrem Erkek ile konuştum. "Masa çok yoğun biçimde çalışmaya devam ediyor, daha bugün 3 komisyon: siyasi, teknik ve seçim güvenliği komisyonları toplandı, her başlıkta ayrı çalışılıyor... Dağılmak bir yana, masa her geçen gün güçleniyor, bu masadan tek bir Cumhurbaşkanı adayı çıkacak. Seçim sonrası dönüşüm için de her bir adım baştan belirlenmiş olacak"

YARKADAŞ: 6'LI MASAYA EN ÇOK 6'LI MASA ZARAR VERİYOR!

CHP'den milletvekilliği de yapan gazeteci Barış Yarkadaş da ülkeyi 6 kişi yönetmekten söz eden Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini eleştirirken 6'lı masadaki diğer liderlere oyu az olanlara haddini bildirme mesajı verdi. "Davutoğlu, yüzde 0,3 oy oranı ile Türkiye'yi yönetmek istiyor!" diyen Yarkadaş "bu saçmalığa ve "Zihni Sinir projelere" hepimizi ikna etmeye çalışıyor. Altılı Masa'ya en çok Altılı Masa'nın aktörleri zarar veriyor" dedi.

Barış Yarkadaş

İSMAİL SAYMAZ'DAN AĞIR İTHAM: 7 KOCALI HÜRMÜZ HÜKÜMETİ!

6'lı masanın iktidara gelmesi halinde yetkisiz bir Cumhurbaşkanı profili istemesini eleştiren bir diğer isim de masa için bir dönemin yılmaz savunucusu İsmail Saymaz oldu.

Saymaz 6'lı masanın kurmak istediği yapıyı "7 Kocalı Hürmüz" hükümetine benzetti. Saymaz "6'lı masa kendisine düşük profilli bir Cumhurbaşkanı arıyor. En az yüzde 50 artı 1 oy alan Cumhurbaşkanı hangi demokratik kritere göre yüzde 1'lik liderle eşit sayılacak? Bu dünyada örneği bulunmayan çok-başkanlı sistemdir.Yedi Kocalı Hürmüz hükümetidir" dedi.

İsmail Saymaz

ERSAN ŞEN: AMERİKA'DA DOLAŞARAK BU MİLLETİN SORUNLARINA DERMAN OLAMAZSIN

Ersan Şen de 6'lı masayı son dönemde sert dille eleştiren isimlerden oldu.

Şen Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini de hedefe koyduğu açıklamalarında şunları söyledi:

"Günün sonunda sokağa, gençlere, emeklilere umut olamıyorlar. Milletin derdi parlamenter sistem falan değil. Gençler diyor ki "benimle dertlen kardeşim" diyor. Gel sokağa benimle birlikte bunu duy, hisset diyor. Türkiye'nin geleceğini planlıyorum diyorsunuz. Türkiye'nin bundan haberi yok! Sokağa heyecan getirecek, milletin derdine derman olacak bir şey bulamıyorsunuz. 4 gün Amerika'ya gittin de neyi keşfettin? Ne getirdin Amerika'dan. Oralarda dolaşarak bu ülkenin sorunlarına derman olamazsın. Düne kadar tefeci dediklerinden para getireceğim diyorsun"

Ersan Şen

YILMAZ ÖZDİL DE DALGA GEÇTİ!

Muhalefetin en güvendiği isimlerden olan Yılmaz Özdil de artık 6'lı masadan ümidini kesenlerden.

Yılmaz Özdil

Özdil konuya ilişkin kaleme aldığı makalesinin bir bölümünü şu şekilde bir (kurgu haber ile) hicvetti:

Temmuz 2023: Altılı masa, Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde 15'inci kez bir araya geldi, beş lider Gültekin Uysal tarafından tek tek kapıda karşılandı, tek tek kapıdan uğurlandı, beş saat süren toplantının sonunda yapılan ortak yazılı açıklamada "tam bir mutabakata varıldığı" açıklandı, çoğulculuk temelinde yol haritasının ele alındığı, aday göstermeyi unuttukları için ve seçim zaten geçmiş olduğu için adaylık konusuna girilmediği belirtildi."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • Bahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Şen açıkladı RTE oyu %60 daha başka adayı niye merak ediyorsunuz. Oturun şimdi bu milletin başına ördüğünüz çorabı nasıl çözeceksiniz ona çalışın. Ama öyle değil tabiiki lastik patlak onu onarmaya uğraşıyorsunuz.
    Cevapla
  • ERSİN KAPTAN 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti iktidarı Demek... Bütün Fetöcü mahkumların bile isteye, PKK lı terörist mahkumların ise diyet borcu olarak aramıza yeniden salınacağı, kaos ve iç kargaşa kapılarının sonuna kadar açılarak dış müdaheleye zemin hazırlanacağı, bütün milli projelerin duracağı hatta yok edileceği, bütün milli dava adamlarının ve siyasetçilerinin, bürokratların, MİT aslanlarının, Teknoloji mühendislerinin pasifize edilerek ABD ye diyet borcunun ödeneceği, bunlara oy verenlerin eliyle vatanın anahtarlarının mandacı emperyalistlere teslim edileceği bir iktidar olur ancak. Zerre kadar Vatan Millet sevgisi olan bir Müslüman Türk bunlara bırak oy vermeyi, aklına bile getirmez. Nokta... Vesselam.
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu görmekte geç kalmadınız mı. Tabi sizin işiniz gücünüz Recep Talip ERDOĞAN veya Cumhur İtifakı
    Cevapla
  • Allah büyüktür! 1 yıl önce Şikayet Et
    Algılarınız bir işe yaramaz, boşuna uğraşmayın, emekli ve memura sadaka gibi zam açıkladığınız gün kaybettiniz zaten, bu güne kadar hep Cumhur İttifakı'ndan yana oy kullandım ama artık benim mesleğimi ve onca yıl emeğimi yok sayan, küçümseyen bir oluşuma asla oy vermeyeceğim, savaş çıkacağını bilsem de karşınıza kim çıkarsa çıksın oyum onadır!
    Cevapla
  • Canip 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür vesselam ama sen çıkarcı ve küçüksün. Hepimiz bu günkü şartlarda yaşıyoruz yaşasın cumhur ittifakı
    Cevapla
  • Baygolge34 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce karnım ve cebim diyen bir saksağan daha
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanınızı bir tahlil ettirin. Aç yaşanır ama vatansız yaşanmaz.
    Cevapla
  • Murat sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen vatan elden gitti mi görürsün zammı
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi aday çıkarsa
    Cevapla
  • Hanit 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir trol olduğun belli
    Cevapla
  • Sebahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    6'lı (Altlıklı) Masa bunların aklını başından aldı.! Neyi - nasıl - kime söyleyeceklerine bir türlü karar veremiyorlar. Altlıklı masanın durumu bunların ateşini yükseltti. Büyük prof. zıplayarak konuşmayı yavaşlattı , Güzel spiker haber kaynağı mabadından hiç söz etmiyor . Büyük Atatürkçü şaşkın !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!