Hak ve Kardeşlik Buluşmaları'nın 4'üncüsü Sancaktepe'de!

Doğu Anadolu şehri Van'da temelleri atılan Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER), İstanbul'daki etkinliklerinin dördüncüsünü Sancaktepe'de düzenleyecek. Etkinliğe dair bilgiler internet üzerinden vatandaşa duyuruldu.

Hak ve Kardeşlik Buluşmaları'nın 4'üncüsü Sancaktepe'de!
Hak ve Kardeşlik Buluşmaları'nın 4'üncüsü Sancaktepe'de!
GİRİŞ 13.01.2023 16:47 GÜNCELLEME 13.01.2023 21:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genel merkezi İstanbul'a taşınan Hak ve Kardeşlik Derneği, 4'üncü etkinliğini Sancaktepe'de düzenleyecek.

Daha önce Fatih, Pendik ve Üsküdar'da organize edilen etkinliklerin bir yenisi, bu kez Sancaktepe'de gerçekleşecek.

Profesör Doktor Naki Erdemir'in genel başkanlığını yaptığı HAKK-DER'in son etkinliğinde "Dünden Bugüne Kardeşlik İlkeleri ve Örnekleri" bahsi konuşulacak.

Sosyolog Avukat İlhami Sayan, Emekli Müftü Ahmet Ahıskalı ve Araştırmacı Mühendis Abdullah Suphi Aydın, Sancaktepe'deki etkinlikte konuşmacı olarak katılımcılara seslenecek. 

İstanbul'daki 'Hak ve Kardeşlik Buluşmaları'nın 4'üncüsünün, 15 Ocak Pazar günü saat 10:00'da başlayıp 12:00'ye kadar devam etmesi planlanıyor.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteklediği etkinliğe katılabilmek için herhangi bir başvuru yapmak gerekmiyor.

KARDEŞLİK İNŞASI

HAKK-DER Genel Başkanı Profesör Doktor Naki Erdemir, Haber 7'ye yaptığı açıklamada hem derneğin misyonunu hem de 'Hak ve Kardeşlik Buluşmaları' etkinliğini şu sözlerle özetledi:

"Hak ve Kardeşlik Hareketi, uzun istişareler sonucunda ümmetin derdini dert, davasını dava edinen profesör, doçent, iş adamı, ilahiyatçı, esnaf, öğretmen, öğrenci; kısaca toplumun her kesiminden insanlar tarafından 2012 yılında Van’da kurulmuştur. Daha sonra genel merkezi İstanbul’a taşınmıştır. Şu an her yerde teşkilatlanmaya devam etmektedir. Halkın, ülkenin, kısaca ümmetin ihtiyacına binaen Anadolu topraklarından doğmuştur. Ölçüsü hak, adalet, Kur'an ve sünnettir. Efendisi Hz. Muhammed (SAV)'dir. İnsani ve İslami düşünen herkesi kucaklayan hakka dayalı birlik beraberlik ve kardeşlik hareketi demek daha doğrudur. Çünkü halkların buluştuğu, kardeşliğin kesiştiği; sözde değil, özde kardeşliği inşa etmeye çalışır. Hedef kitlesi toplumun her kesimidir."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 3
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu ülkede haktan hukuktan bahsetmeyin şunlardan adama kardeş mi olur ?
    Cevapla
  • Hüseyin.sığırcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlıktan hukuksuzluklar adaletsizlikten Bahsetsene herkeş kendine yakışanı kardeş bilir
    Cevapla
  • Abdulalh Suphi AYDIN 1 yıl önce Şikayet Et
    Selam Aleykum. Resulullah SAV ; Siz birbirinizi sevmedikçe iman sahibi olamazsınız. Buyuruyor. Sen Kimlerden bahsediyorsun. Açık konuş da o kimseleri bizde bilelim Müslüman değiller ise Ki Hepsinin Müslüman olduğu herkes tarafından bilinmekte. Bunu dışında Bildiğin bi şey varmı. ? Allah CC ; sİZ ÖLÜ KARDEŞİNİZİN ETİNİ YEMEK İSTERMİSİNİZ. ? TİKSİNDİNİZ DEĞİL Mİ ? O ZAMAN KARDEŞİNİZİN GIYBETİNİ YAPMAYINIZ. Buyuruyor. Kuranı kerimde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!