Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Taleplerimiz İsveç makamlarına iletildi

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini asarak gerçekleştirdiği provokasyonlarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

GİRİŞ 13.01.2023 19:54 GÜNCELLEME 13.01.2023 22:14
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG yandaşlarınca dün Stockholm'de gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan terör propagandasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklaması şöyle:

"İsveç'in başkenti Stockholm'de, PKK/KCK silahlı terör örgütü destekçileri tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde; yapılan eylemler nedeniyle adli/idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığı, eylemleri gerçekleştiren faillerin tespit edilmesi, delillerin toplanarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesini içeren istinabe talebi, sözleşmeye taraf olan İsveç adli makamlarına gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimler yaklaştıkça bunlar iyice gemi azıya alacaklar... Allah fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli,milli ... duygulara sahip biri şu teröristlerin hakaret ve taşkınlıklarına karşı REİS e taraftar olmalı.Aksini vicdanı kabül etmemeli.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışarda bu eylemlere katılan pkk lılar vatandaşlıktan çıkartılsın. Bu ülkeye bir daha giremesinler gelmesinler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimlikleri tespit edilsin vatandaşlıktan çıkarılsınlar ülkeye girişleri yasaklansın
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bütün avrupadan hesap soralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar