Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Ermenistan'a kınama

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Azerbaycan'ın doğal kaynaklarının Ermenistan tarafından yasa dışı olarak işletilmesini kınadı.

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Ermenistan'a kınama
Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Ermenistan'a kınama
GİRİŞ 13.01.2023 23:09 GÜNCELLEME 14.01.2023 04:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TDT, Azerbaycan'ın Karabağ ekonomik bölgesindeki doğal kaynakların yasa dışı işletilmesine ilişkin bir beyanat yayımladı.

Beyanatta, Azerbaycan'ın Karabağ ekonomik bölgesindeki doğal kaynakların Ermenistan ve diğer suç unsurları tarafından yasa dışı olarak sömürülmesinden endişe duyulduğu belirtildi.

Ağır çevresel etkilere yol açan uluslararası hukuk ihlalinin kınandığı beyanatta, "Azerbaycan'ın doğal kaynaklarının yasa dışı olarak işletilmesi, Ermenistan'a kaçırılması, Azerbaycan topraklarında Ermenistan silahlı kuvvetleri kalıntılarının yasa dışı varlığı ve mayın döşenmesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin birbirinin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve uluslararası kabul görmüş sınırlarına saygı duyulması ve tanınması temelindeki normalleşme sürecini baltalamakta ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına hizmet etmemektedir." ifadeleri yer aldı.

Bunun yanı sıra, TDT, söz konusu yasa dışı eylemlerin derhal durdurulması çağrısında bulunurken, Azerbaycan'ın bu konudaki tüm çabalarını desteklediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • eğitimci 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu azeriler hani savaşı kazandı. Hani tüm bölgeyi ele geçirdi. Yer altını alamamışlar belli ki. Adamlar hazır yere girmiş işte. Kapatın üzerlerini gitsin.
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    kınayınca anlıyorlarmı vurun ermenistanı bitsin ya kim gelecek arkasından rusyamı fransamı abd mi gelsinler görelim . rusya avrupa savaşı varken kimse destek olmaz bu ermenilere neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması