Kendini dolandıran çeteye eleman oldu

İstanbul'da Alman vatandaşlarını dolandıran şebeke çökertildi. Yakalananlardan biri, çetenin daha önce dolandırdığı bir Alman çıktı.

Kendini dolandıran çeteye eleman oldu
Kendini dolandıran çeteye eleman oldu
GİRİŞ 14.01.2023 08:34 GÜNCELLEME 14.01.2023 08:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaşlı ve parası olduğunu düşündükleri Alman vatandaşlarını hedef olarak seçtiler, "çekilişten para kazandınız, ön ödeme yapıp parayı alabilirsiniz" yalanını söylediler.

Kendilerini Alman polisiymiş gibi gösteren şebeke 6 kişiyi binlerce euro dolandırdı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri şikayet üzerine çalışma yaptı. İstanbul ve Almanya’da yapılan operasyonlarda şebeke elebaşı ile birlikte 29 kişi yakalandı.

Yeni bilgilerle soruşturma genişletildi, İstanbul merkezli 3 ilde ikinci dalga operasyon düzenlendi. 8 kişi daha gözaltına alındı.

MAĞDURDU, ÇETE ÜYESİ OLDU

Şebeke üyeleri 6 Alman vatandaşını toplam 394 bin euro dolandırdı. Şüpheliler polis takibinden kaçmak için aralarında şifreli konuşmalar da yaptı. Mağdurları "müşteri" diye adlandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerden birinin, şebeke tarafından 46 bin euro dolandırıldığı, ancak şikayetçi olmak yerine çeteye katılan bir Alman olduğu belirlendi.

Almanya ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 15 şüpheli tutuklandı. 8 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

KAYNAK: TRT HABER
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Cennet Türkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar Cenneti haline dönüştürülen guzel yurdum...
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 80´li yillarda almanyada cok duydugumuz ve alman Tv.larindada millete cok kez uyarilari yapilmi$ bir konu.Birde bu serbest birakma Türkiyede cok cabuk oluyor kanunlarimizdaki 24 saat ve 72 saate kadar tutuklama ama daha fazlasina kanularimizin izin vermiyor bu gecici tutuklamalar bir hakimin karar vermesine kadar verilen saate kadar devam ediyor..Karar yoksa serbestsiniz ama hadi güle güle yolun acik olsun anlaminda degil´gecici bir serbest kalma oluyor..Kisacasi cok eski paslanmi$ hatta antik olmu$ bir konu.Bu saatler icinde mahkeme karar veremiyorsa hakilmelrin zamani yoksa falan filan,serbest birakiliyorsunuz.Sucunuz sabit oldugu halde serbest birkma kaldirilmali o kaaa..
    Cevapla
  • 35 47 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kanun olarak ucu en açık olan caza kanunu dolandırıcılikla ilgili olanıdır nedeni tüm siyasetçiler bir şekilde dolandırıcı olduğu için buna hakim savcı bürokratlar dahil o yüzden bu kanunlardan zamanı geldimi yararlanmak için yasalarda ucu açık şekilde bırakılmıştır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ispatı olduğu halde serbest bırakmak ne demek yahu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım, caydırıcı ceza yok.Demekki insanlar dolandirilmaya mahkum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!