Diyarbakır’daki restorasyon çalışmalarında ortaya çıktı: Tam 1700 yıllık!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce 'Surlarda Diriliş' mottosuyla devam eden restorasyon çalışmalarında, Yenikapı zemininde 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı.

Diyarbakır’daki restorasyon çalışmalarında ortaya çıktı: Tam 1700 yıllık!
Diyarbakır’daki restorasyon çalışmalarında ortaya çıktı: Tam 1700 yıllık!
GİRİŞ 14.01.2023 15:43 GÜNCELLEME 14.01.2023 15:43

Sur ilçesindeki, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan ve UNESCO tarafından tescillenerek Dünya Kültür Mirası listesine alınan tarihi surlarda, 'Surlarda Diriliş' mottosuyla Restorasyon çalışmaları sürüyor.

İçkale’den Keçi Burcu’na giden bölgede yapılan 5'inci etap çalışmalarında, Yenikapı’da yürütülen kazılarda Geç Roma dönemine ait olduğu düşünülen 1700 yıllık taş döşemeler bulundu.

Çalışmalarda, Diyarbakır’a ait bazalt döşemenin taşlarının üzeri hafif şişkin ‘Bosaj’, kenarlarının ise ‘Lesbos’ tipine sahip hafif eğrisel olduğu tespit edildi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nca yapılacak çalışma ile taş döşemelerin eksik kısımları aslına uygun olarak doldurulacak.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı