MİT, düzenlediği operasyonla MOSSAD'ın aklını almıştı! 1 TL'lik yeni detay ortaya çıktı

MOSSAD'ın Türkiye'deki özel dedektiflik şirketleriyle işbirliği yaparak casusluk faaliyetleri düzenlediği MİT'in başarılı operasyonuyla deşifre edilmişti. Operasyon sonrası dikkat çeken yeni detaylar ortaya çıktı.

MİT, düzenlediği operasyonla MOSSAD'ın aklını almıştı! 1 TL'lik yeni detay ortaya çıktı
MİT, düzenlediği operasyonla MOSSAD'ın aklını almıştı! 1 TL'lik yeni detay ortaya çıktı
GİRİŞ 15.01.2023 07:30 GÜNCELLEME 15.01.2023 07:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

MİT ve İstanbul polisinin geçtiğimiz haftalarda ortaklaşa düzenlediği operasyonda ortaya çıkan, özel dedektiflik şirketleri ile İsrail Ulusal İstihbaratı MOSSAD arasında yapılan siyasal ve askeri casusluk faaliyetlerine ilişkin yeni detaylar çıktı.

PARA İLİŞKİSİ DEŞİFRE OLDU

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen operasyonda, MOSSAD ajanlarının yönlendirmesiyle Türkiye'deki Filistin uyruklu kişi, kurum ve STK'ları, özel dedektiflik faaliyeti çerçevesinde gizlice takip eden 44 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 20'si "siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada, özel dedektiflik yapan kişilerle İsrailli ajanların para ilişkisi deşifre oldu.

Paraların banka yoluyla casusluk faaliyetinde bulunan çalışanlara ve yöneticilere ulaşmasını sağlayan MOSSAD elemanı Alperen E.'nin kurye olduğu belirlendi. Alperen E.'nin bir başka kritik isimle bağlantısı tespit edildi. Bu kişi, Gerhard Schröder ve Tony Blair'in yanı sıra Hollywood yıldızlarına koruma hizmeti veren emekli polis Mustafa S. 2004'te özel güvenlik şirketi kuran Mustafa S.'ye 2018'de 1 TL gönderen Alperen E.'nin, sonraki süreçte de her ay düzenli olarak 1 ve ya 2 lira gönderdiği, arada 100 lira transfer ettiği saptandı.

ÇETE LİDERİ OLARAK İŞİ KABUL ETTİ

Düzenli gönderilen 1 ve 2 liralardan sonra Malezya'da yaşayan dedektiflik çalışanı Nidarahayu Z. tarafından arandığı tespit edilen Mustafa S.'nin MOSSAD ile bağlantılı olarak Malezya'da 28 Eylül 2022'de Filistinli bir kişinin kaçırılmasında çete lideri olarak işi kabul ettiği belirlendi. Ödemeyi ise Alperen E.'nin yaptığı dosyaya yansıdı. Tutuklanan Mustafa S.'nin polis ifadesinde Alperen E. koruma hizmeti için paraların gönderildiğini ileri sürdü ve "Aldığım paraların karşılığında fatura kestim" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • tito 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş ülke yol geçen hanı hiçbir yahudiyi İsrail'de Türkiye veya Araplar için casusluk yaptığı haberi duydunuzmu veya ikna edebilirmisiniz ama Türkiye'deki bütün BAE Katar Suriyeli Filistinlileri casusluk için kullanabiliyorlar bunuda haberlerde çökertilen hücrelerden tutuklananlardan görüyoruz
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    angaralı yahudiler benim billiğimi yesin seninde billiğini yesin emi.üstün ırk yalnıza bir tanedir dünya da oda eşşek ırkı.gerisi boş.Allah madem yahudiyi üstün yapıcakdı sdece yahudileri yarataydı ama insan ırkı birtanedir yahudi hiristiyan vs insan kendini ayrıştırır .ırk deyince bak eşşek bir ırk dır.inek ayrı bir ırk keçi ayrı bir ırk annadın!.Allah yahudiyi insanların üstünde kılıcaksa ssixykeyim onun adaletini.ama sen kuran okumadın için bilmiyorsun bana en yakın en üstün olan takvası iyi olandır demiyormu aç oku la bi
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya çok saf birisin yada bilerek yapıyorsun hiç film de mi izlemiyorsun amerikan filmlerin de bak bakalım. Ayrıca Yahudiler Kendi üstün ırk olarak görür diğer bütün insanlar onların kölesidir öyle görürler ve çokta zengindirler kendileri yapmaz yaptırır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel ve asıl ülkede nasıl bu kadar satılık hain bulabiliyor bunlar ya? Ne oldu ülkesi için canını vermeye hazır bu millete Allah aşkına?
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlar gönüllü bile olurlar birde vatandaşlık veriyorsa o ülke bizim gibi saf yabancıları toplamamız daha neler açacak başımıza. Sırada Çin virüsü dağıtımı yapacak oturma izinli yabancılarımız. Devlet bunları görebilmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'da neden idam var diyenlere kapak olsun.
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani ne bu haber boyle? 1 lira 2 lira vs transfer etti! Ne demek fatura kesti? Bir sey anlayan anlatsin lutfen!
    Cevapla
  • Üç ok 1 yıl önce Şikayet Et
    İletişim yöntemi olabilir. 1 bekle, 2 harekete geç gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı