Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin davasının yeniden görülmesine karar verdi.

GİRİŞ 17.01.2023 12:46 GÜNCELLEME 17.01.2023 14:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Pınar Gültekin cinayeti davasının istinafta yeniden görülmesine karar verdi.

Daire, tarafların itirazı ve sanık Cemal Avcı hakkında kurulan hükmün ceza miktarının resen incelemeye tabi olması nedeniyle dosyayı değerlendirdi.

Daire kararında, "İlk derece mahkemesi kararında bulunan hukuka aykırı hususların ancak yeniden yargılama yapılarak giderilebileceği anlaşıldığından, istinaf başvurusu bu nedenlerle kabul edilerek 5271 sayılı kanunun 280/1g maddesi uyarınca davanın yeniden görülmesine ve duruşma hazırlığı işlemlerine başlanmasına karar verildi." ifadelerine yer verdi.

Duruşma, 15 Şubat'ta görülecek.

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, gazetecilere, dairenin yerel mahkeme kararındaki hukuka aykırı hususların ancak duruşma açılması ve yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğini hükmettiğini belirterek, "Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Cemal Metin Avcı'nın cezası, uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürülmüştü. Mahkeme, Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve diğer sanıkların beraatine hükmetmişti.

Karar, istinafa taşınmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafı dolandırmasalar iyi olur,caniyi serbest bırakın olsun bitsin,sizin düzeniniz batsın, onu öldürenler 2 cihanda hüsran olsun,
    Cevapla
  • Envers 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kızı yak parçala varile kat üstüne beton dök ve bunu evli bir alçak yapıyor adınada tahrik indirimi diyorlar bu nasıl kanun bunu gündeme getirmek bu alçağın nefes bile alması insanın kanına dokunuyor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    münevver karabulut davası.??? katili mossad veya fetöcüler mi kaçırdı. mezar neden açılmıyor. intihar olayından sonra DNA raporu alındıysa ne kadar doğru bu rapor. tekrar gündeme gelmesin diye uyduruk bir rapor düzenleyemez mi . fetöcüler... adamlarda para çok.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevinden adamı kaçırıp dublör koyacaklar komik olmayın cezaevini bilmiyor sosyal medyanın dedikodusuna inanıyorsunuz ..
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Gariboğlu yahudi olduğu için o dava yeniden açılmaz. Malum içimizdeki yahudiler ve yahudilerden korkan savcılar niye başını ağrıtsın ki! Türkiye'deki savcıların çoğu aldığı maaşı hak etmiyor. Görevlerini yapmıyorlar. Hakeza hakimlerin de çoğu böyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu