“Uyuyan hesaplar" detayı... Banka şube müdürünün 9 milyonluk vurgununda yeni gelişme

Zimmetine 9 milyon lira geçiren banka şube müdürü Ayşe Pelin Ü. 3 yılı aşkın süredir paraları hareketliliğin az olduğu, yaşlıların “uyuyan hesaplarından” aktarmış.

“Uyuyan hesaplar" detayı... Banka şube müdürünün 9 milyonluk vurgununda yeni gelişme
“Uyuyan hesaplar" detayı... Banka şube müdürünün 9 milyonluk vurgununda yeni gelişme
GİRİŞ 19.01.2023 15:32 GÜNCELLEME 19.01.2023 15:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de çalıştığı özel bir bankadan kendi uhdesine 9 milyon TL civarında para aktardığı gerekçesiyle ‘zimmet’ suçundan tutuklanan şube müdürünün, aktarılan paraları 3 yılı aşkın süredir genellikle yaşlı vatandaşlar tarafından kullanılan, hareketliliğin az olduğu “Uyuyan hesaplardan” aldığı anlaşıldı.

Şüphelinin evindeki paralara el konulurken, banka hesabına aktarılan paralar ise mahkeme kararıyla bloke edildi.

Eskişehir’de özel bir bankada şube müdürü olarak görev yapan Ayşe Pelin Ü., banka hesaplarından kendi uhdesine yaklaşık 9 milyon TL para aktardığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince ‘zimmet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TRAFİK KAZASININ ARDINDAN YAKALANDI

Olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Bir vatandaşın banka hesabında bilgisinin dışında hareketlilik olduğunu bankaya bildirmesi üzerine durum ortaya çıktı. Konuyu araştıran banka yönetimi durumu fark ederek Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Hakkında yakalama kararı bulunan Ayşe Pelin Ü.’nün Eskişehir’den Afyonkarahisar’a otomobiliyle seyir halindeyken kaza yaptığı ve yaralı olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldığı, tedavisinin ardından polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

PARALARI “UYUYAN HESAPLARDAN” AKTARMIŞ

Şüpheli Ayşe Pelin Ü.’nün genellikle yaşlı vatandaşlar tarafından kullanılan, hareketliliğin az olduğu, “uyuyan hesap” olarak tabir edilen hesaplardan 3 yılı aşkın süredir zimmetine para geçirdiği anlaşıldı. Aktarılan paraların önce 4-5 farklı hesaba bölüştürüldüğü sonrasında şüphelinin hesabında toplandığı öğrenildi. Yapılan incelemelerde paranın bir kısmının şüphelinin evinde olduğu, geriye kalan miktarın ise banka hesabında olduğu tespit edildi. Evdeki paralara el konulurken, banka hesabındaki para mahkeme kararıyla bloke edildi.

ZİMMETE GEÇİRİLEN MIKTAR ARTABİLİR

İlk incelemelerde zimmete geçirilen miktarın yaklaşık 9 milyon TL olduğu belirlenirken, araştırmalar neticesinde miktarın artabileceği belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    idam edeceksin suclar da suca degil verdigi zarar olsun faizi olsun hepsini ødemek zorunda olacak her caldigin bin lira icin ayri ayri bir yil yatacak ordan direk 9 bin yil yapa sayisiz var orda on bin yil ver akli basina gelsin yeni ceza istemi gerek
    Cevapla
  • cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    bu arkadaşında zekasına hayran kaldım, sahte doktor ayşe özyılmaz gibi...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir kişisin hesabında tam 1 yıl 0 TL durduysa o hesap banka tarafından direk sorgusuz sualsiz kapatılmalı. Bunun gibiler kullanıyor işte...
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    yok artık! banka sistemi bu kadar açık veriyorsa direkt bankayı kapatalım.
    Cevapla
  • Seçmeni Üzmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes öğrendi 2023 Türkiyesi'nde suçlulara ceza verilmediğini... Çünki onlar artık SAYGIDEĞER SEÇMEN...
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan trolchpkk
    Cevapla
  • caner 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara bankanın anahtarı verilmiş ömür boyu hapıs paraları alın hesabından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hemşire Selen Bilgin’in şüpheli ölümü! Doktor sevgilisi ile ilgili korkunç iddia
CHP'li Uzgel'den Gazze'deki direnişi yok sayan açıklama