Milli Gazete yazarı SİHA'daki Erbakan detayını açıkladı! SP'deki değişim ortaya çıktı

Milli Gazete yazarı Ekrem Şama, merhum Necmettin Erbakan'ın yerli SİHA projesinde Özdemir Bayraktar'a verdiği desteği yazdı. Babacan'ın iftiralarının ardından SP'nin SİHA'lara sahip çıkmaması partideki vizyon değişimini ortaya çıkardı.

GİRİŞ 21.01.2023 15:58 GÜNCELLEME 21.01.2023 16:32
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Milli Gazete yazarı Ekrem Şama sosyal medyada yayınladığı “portreler” adlı yazı dizisinde Altan Yavuz’u anlatırken Baykar Yönetim Kurulu Başkanı merhum Özdemir Bayraktar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şama, 9 Temmuz 2021 tarihli yazısında İsrail Heron'larından kurtularak yerli İHA/SİHA'ların Türkiye'ye nasıl kazandırıldığını anlattı. 

'BAYRAKTAR'A SİHA PROJESİNDE ERBAKAN DESTEK VERDİ'

Şama, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'a SİHA projesinde Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın destek verdiğini söyledi. O dönemde İsrail Heronları tercih edilmeseydi Bayraktar SİHA'larının o yıllarda kullanılmaya başlayacağını söyleyen Şama, SİHA'ların üreticisi Özdemir Bayraktar için "Erbakan Hocamızın bu projesini kendi firmasında imal ederek 2009 yılında firmasını ziyarete gelen Erbakan Hocamıza sunmuştur. Bu gün Türkiye’nin teknolojide göz bebeği olan İHA ve SİHA’lar bu şekilde 2000’li yılların başlarında hayata geçmiş oldu." ifadelerini kullandı. 

SAADET BAYKAR İFTİRALARINA SESSİZ KALIYOR

Ancak SİHA projesinde Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın büyük destek vermesine rağmen mevcut Saadet Partisi yönetimi bugün Türkiye'nin göz bebeği olan yerli İHA ve SİHA projelerine sahip çıkmıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partinin kabuk yönetimi altılı masa ortaklarından Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde Baykar'a yönelik iftiralarına ve 'Dokunacağız' açıklamasına yönelik tek bir açıklama yapmadı. Yaşanan bu gelişmeler, Saadet Partisi'nin merhum Erbakan Hoca'nın çok önemsediği projelere bile sahip çıkmayan halini gözler önüne serdi. Erbakan'la SİHA projelerini destekleyen Milli Görüş, Erbakan'dan sonra SİHA'lara yönelik iftiralara suskun kalan bir hal aldı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 110
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    saadet tabi sihalara sahip çıkmaz başlarında ki karamolla denen ingiliz ajanın yüzünden. onun sakalına namazına aldanan müslüman uyan artık bu adam sivas madımak ta blediye başkanıydı bakın taaa refah partisinden içimize hain ajan olarak sokulmuş uyanın tekmeyi vurun temele...Hasan Damar ve daha bir çok müslüman uyandırsın saadetli müslüman kardeşlerimi vebali vallahi ağır olur.
    Cevapla
  • T.c 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu s.p afyonlandimi nedense kimseden doğru dürüst ses çıkmıyor birkaç kişi hariç bu duruma çok üzülüyoruz fatih erbakani bile harcadılar uyanın hey saadetler dinimize küfür edenle bir olmayın kaybeden siz olacaksınız.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    siha'lar Erbakan hoca'nın projesi miymiş?:)) Ya bi gidin işinize, adamı mezarında bari rahat bırakın..Selçuk Bayraktar kendisi anlatıyor siha'ları ne zorluklarla nasıl yaptıklarını..hiçbir yerde, Erbakan hoca'nın projesini hayata geçirdik demiyor..saadetçiler başkalarının başarıları kendinize mal etmeye çalışmayın.
    Cevapla
  • İsmail Karakılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibiler zaten erbakan'ı sevmiyorsunuz bir de Bayraktar erbakan'dan bahsederse bu kez siha ve ihaları da gözden çıkaracaksınız onun için her doğru her yerde söylenmiyor 90 lı yıllarda Erbakan'ın tüm desteğine rağmen yine koalisyonlar izin vermedi Baykara. Yaşınız 35 in altında ise hiç anlayamazsınız
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    körmüsün Erbakan hocam oturuyo orda. Erdoğan bayraktar ve Erbakan arkadaş dost mümin kardeş kardşim şimdikiler gibi değildiler eskiler bir beraberdi. bu projeleri gizli geliştirmek için neler yapıldı neler...
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Hacamız yaşasaydı.... Temelin suratıns tuuuu... derdi... Temel İngiliz kadını aldıktan sonra 180 derece değişti...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi tamamen chp kontrolunde. Hala bunlara oy veren muslumanlardan suphe ederim.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet le merhum Erbakan hocanın ne alakası var, tıpkı şimdiki Chp ile gazi Mustafa Kemalin alakası olmadığı gibi... İsim hakkını kullanıyorlar ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı