İstanbul 2 No'lu Barosundan aşırı sağcı Paludan hakkında suç duyurusu

İstanbul 2 No'lu Barosu, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Rasmus Paludan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İstanbul 2 No'lu Barosundan aşırı sağcı Paludan hakkında suç duyurusu
İstanbul 2 No'lu Barosundan aşırı sağcı Paludan hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 23.01.2023 21:09 GÜNCELLEME 23.01.2023 21:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile baroya kayıtlı avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Şamlı, Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırı eyleminin, İsveç hukukuna, Türkiye'deki mevzuata ve İsveç'in de bağlı olduğu Avrupa müktesebatına göre suç olduğunu vurguladı.

Saldırının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre ifade özgürlüğü kapsamına girmeyeceğini belirten Şamlı, "Bu ırkçı, provokatif, kirli suç eylemi yalnız İsveç'in değil, bütün dünyanın güvenliğini, kamu düzenini bozmayı hedefleyen ve bu potansiyele sahip bir suçtur. Bu suç dinlere karşı hakareti normalleştirme çabası nedeniyle de bütün dinlere, her dinin mensubuna ve bütün insanlığa karşı işlenmiş nefret ve insanlık suçudur." diye konuştu.

Şamlı, dünya kamu düzenini bozmaya yönelik bu kirli suç eyleminin faillerinin ve azmettiricilerinin hak ettikleri cezayı alması için ulusal ve uluslararası mecralarda hukuki süreç ve yargılamaların takipçisi olacaklarını söyledi.

Gruptakiler daha sonra hazırlanan suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini gerçekleştiren Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan hakkında, TCK'nin 216. maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile resen belirlenecek sair suçlardan yakalama kararı çıkarılarak, dava açılması istendi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    tabipler birliğinin de bölünüp milli manevi tarihi şuuru olan doktorlarla 2 nolu tabipler birliği kurulmalı
    Cevapla
  • selcuk 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün dinler ya da her din diye bir şey yok. tek din var onun adı da İslam!
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın adaletini test etme vakti geldi bay kemalide gözlemci olarak gönderelim malum kendisi Türkiyede elinde pankartla sürekli telafuz ediyordu adalet istiyorum adalet diye
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul 2 inci barosu Milliyetçi müslüman avukatlardan oluşur - İstanbul 1 inci barosu ise CHP ve PKK lı avukatların barosudur - görüleceği üzere Kur an a karşı saldırı CHP li avukatları hiç rahatsız etmemiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak