İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e saygı programı düzenlenecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e saygı programı yapılacağını bildirdi.

GİRİŞ 24.01.2023 02:33 GÜNCELLEME 24.01.2023 02:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Erbaş, TRT Haber canlı yayında yaptığı açıklamada, "Yarın (24.01.2023) Türk Büyükelçiliği'nin önünde, Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırının yapıldığı yerde Kuran-ı Kerim'e saygı programı yapılacak. Belirlemiş olduğumuz bir hocamız Kur'an-ı Kerim okuyacak. Okumuş olduğu ayetlerin Türkçe ve İsveççe, belki İngilizce mealleri verilecek. Bir açıklama yapılacak. Bu açıklama ile Kur'an'a olan saygımızı ortaya koymuş olacağız." dedi.

"Sizin için şer beklediğiniz bazı şeylerde Allah hayır yaratabilir." ayetini hatırlatan Erbaş, şöyle konuştu:

"Bunu biz hayra dönüştürmeliyiz. Şer olarak ortaya çıktı. Bunu kabul etmek mümkün olmadığına göre bu bir kötülüktür. Bu kötülükleri ortadan kaldırmak, şerleri hayra dönüştürmek de bizim işimizdir. Dolayısıyla Müslümanlar olarak her zaman kitabımızı okuma, anlama, yaşama, savunma, saygı gösterme noktasında her zaman teyakkuz halinde olmalıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize bu ruhu yerleştirmek durumundayız."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • TuranA 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimin çok güçlü olması için her gün dua ediyorum islam sancağını. Bizden başka koruyan kollayan yok Atatürk’ün yıktığı islam sancağını tekrardan ele almak ümidiyle ülekemde yahudinin putlarını görmek istemiyorum canımız pahasına da olsa hz ibrahim gibi hepsini yıkacağız
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun..
    Cevapla
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Avrupa ' da bulunan Türk Büyükelçiliklerinin ve tüm Türkiye de bulunan Avrupa Büyükelçiliklerinin önünde aynı anda yapılmalı....
    Cevapla
  • N.KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir etkinlik bu yangını söndüremez..Taa ki bu keferenin gebertilmesine kadar..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bari İsveç Büyük Elçiliğinin önünde yapsaydınız. Kendi büyükelçiliğimizin önünde neden yapıyoruz? Aynı anda büyün ülkelerdeki isveç büyük elçiliklerinin önünde kuran-ı kerim okutunda rahmetiyle rahmetlensinler.
    Cevapla
  • akyazılı 1 yıl önce Şikayet Et
    isveçteki türk büyükelçiliği önünde isveçte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’