Strep A, dünyada tedirginliğe neden oluyordu: Türkiye'den ilk acı haber geldi

Strep A bakterisi kaynaklı yaşanan can kaybı artışı dünya çapında tedirginliğe neden oluyor. Türkiye'den ise ilk acı haber geldi. 3 yaşındaki Aras, hastalığa yenik düşerek vefat etti.

Strep A, dünyada tedirginliğe neden oluyordu: Türkiye'den ilk acı haber geldi
Strep A, dünyada tedirginliğe neden oluyordu: Türkiye'den ilk acı haber geldi
GİRİŞ 25.01.2023 09:28 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

3 yaşındaki Aras Sönmez doğum gününde, iki hafta önce Strep A bakterisinin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Baba Oğuz Buğrahan Sönmez, ''Soğuk algınlığı, grip tarzında hastalıkları oldu. Aras'ı sürekli takip eden doktoruna götürdük. Yaklaşık 10 gündür de evde dinleniyordu. Hastalığı geçiyordu. Bu periyot bir-iki aydır devam etti. Sadece daha öncekinden farklı olarak vücudunda kaşınmalar olduğunu söylüyordu'' açıklamasında bulundu.

Annesi, oğlunun ölümünü bir sözlük platformunda, anne-babalara uyarı olması için paylaştı, o paylaşımsa gündem oldu.

"BURNUNDA MORARMA BAŞLADI"

Aras fenalaştı, bir gün içinde hayatını kaybetti.

Baba Sönmez, ''Bu tarafının morarmaya başladığını gördük. Burnunda pütür pütür olan şeyler morarmaya başlamış. Hemen aklımıza menenjit geldi. Arası o şüpheyle Etlik Şehir Hastanesi'nde götürdük. Hastaneye gitmem 15 dakika sürdü. Kırk dakikalık bir zaman içinde bu morartı Aras'ın bütün vücuda yayıldı. Ondan sonra doktorlar genel bir bilgilendirmeyi yaptı, Arası yoğun bakıma alacaklarına dair. Antibiyotik tedavisine başladık hemen damardan dediler'' dedi.

Aras'ın kısa sürede böbrekleri çalışmaz hale geldi, kalbi durarak hayatını kaybetti.

Doktorlar ölüm nedeninin Strep A'ya bağlı olduğunu söyledi.

''BİR ÇOCUK BİLE KURTULSA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''

Baba Sönmez, ''Hiçbir sağlık sorunu olmayan bir çocuğu bile 3-4 saat içinde götürebildiyse eğer kimsenin başına böyle bir şey gelmesin. Çünkü evladını kaybetmek çok zor bir durum. Doktorlardan da Allah razı olsun. Gerekli müdahaleleri yaptılar. Biz ilk defa biz kendi çocuğumuzla beraber duyduk. Bir çocuk bile kurtulsa bizim için çok önemli. Herkes çocuklarını birebir takip etsin'' diye konuşarak uyarıda bulundu.

Strep A solunum yolunda, boğazda ve deride enfeksiyonlara yol açabilen bir bakteri türü. Hafif bademcik enfeksiyonlarına yol açtığı gibi özellikle deriden bulaşan türü ölümcül olabiliyor. Avrupa'da onlarca çocuk strep A nedeniyle hayatını kaybetti.

KAYNAK: NTV HABER
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ailesine sabır - ı cemil ihsan eylesin çok zor evlat acısı. Bu yıl 3,5 yaşındaki bebeğim 1 hafta iyiyse 2.hafta hastaydı, hep bademck, grip vb. En son ateşini düşüremeyip acilde düşürdüler 10 gün ateşi çıktı durdu. Kaşıntılar ara sıra giriyor alerji diye düşündüm ama bu haber beni korkuttu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabırlar versin.
    Cevapla
  • Yozgatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Saglık bakanlıgı napıyo peki ne arastırma ne bilgilendirme var hic bişey yok herkes kırılıp gidiyo bu saglık bakanlıgı ın amacı mesela bu cocuga nerden bulastı
    Cevapla
  • Ahmed Xani 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanı eline davul alıp çalmadığı kaldı kardeşim dizilerden kafanızı kadırdığınız mı var.
    Cevapla
  • Aziziyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine vefat eden bir sabi üzerinden çirkin siyaset. Bari Sabi yi alet etme. Sabi ye Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Yami 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük bir çocuğun ölümü kadar acı bir şey olamaz. Allah sabır versin çok üzüldüm
    Cevapla
  • Molla 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimsenin başına vermesin, sabırlar versin ailesine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü