Suyun çekildiği barajda düşündüren görüntü

İstanbul'da barajlarda suların azalmasıyla ortaya çıkan atıklar için kapsamlı temizlik çalışması başlattı. Çalışmalarda toplanan çöpler geri kazanım ve kompost tesisine gönderilerek değerlendirileceği öğrenildi.

Suyun çekildiği barajda düşündüren görüntü
Suyun çekildiği barajda düşündüren görüntü
GİRİŞ 25.01.2023 16:45 GÜNCELLEME 25.01.2023 16:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki su seviyesi düşmeye devam ediyor.

Bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 29.65 olarak açıklandı. Barajlarda suların çekilmesinin ardından İBB ekiplerince çevre temizleme planı gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Terkos Barajı, Alibey Barajı, Ömerli Barajı, Elmalı Barajı, Sazlıdere Barajı, Darlık Barajı ve Büyükçekmece Barajı temizlenmeye başlandı. Ekipler, ilk gün 74 araç ve 420 personelle sahaya indi.

İhtiyaca göre personel sayısını 476'ya yükseltip, 83 araca çıkarıldı. Toplanan çöplerin geri kazanım ve kompost tesisine gönderilerek, değerlendirileceği öğrenildi. Baraj temizliğinin yaklaşık bir hafta içinde tamamlaması bekleniyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Tuncay Emiroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İSKİ genel müdürü Sayın Şafak Başa beyefendiyi bu çevreci ve halkçı yaklaşımından dolayı tebrik ediyorum. Herşeyin çok daha güzel olması umudunu her zaman taşıyorum. Başarıların tüm ekip elemanları olarak devamını diliyorum.
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    İmam oğlunu takdir ettim hizmet budur
    Cevapla
  • Garip kimsesiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve bu suyu hepimiz içiyoruz. Vebalimiz orta çöp atanların üzerine olsun
    Cevapla
  • Yakacıklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Barajlar da su yok millet apartman önlerinde cayır cayır halı yıkıyor. Belediyeye bildirdik hiç bir şey yapmadılar. Kendi bahçeniz devam dediler. Özellikle Sancaktepe Fatih mahallesinde, ilkbahar gelmesiyle başlıyorlar, kışa kadar. Uyarınca da hemen kavgaya koşuyorlar.
    Cevapla
  • ist 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Topbaşa rahmet eylesin. Topbaş zamanında başlamıştı bu temizlik işleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu