Altılı masada bir kriz daha! İYİ Parti'den adaylık çıkışı

CHP ile İYİ Parti arasındaki 'adaylık' kavgalarına bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı canlı yayında, "13 Şubat’ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 29.01.2023 04:09 GÜNCELLEME 29.01.2023 04:19
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son yılların en önemli seçimlerinden biri olan 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihi belirlendi. Ancak muhalefet parti liderlerinin oluşturduğu 6'lı masada yaşanan adaylık savaşı nedeniyle henüz bir isim üzerinde uzlaşı sağlanamadı.

ADAYLIK İÇİN 13 ŞUBAT TARİHİNİ İŞARET ETMİŞLERDİ

Bugüne kadar 11 kez toplantı gerçekleştiren 6'lı masa 26 Ocak'taki son toplantısında ilk kez Cumhurbaşkanı adayını görüştü. Ancak yine beklendiği üzere bir aday belirleyemedi. Toplantı sonrasında yapılan yazıla açıklamada ise 13 Şubat'ta adayın açıklanacağına ilişkin mesajlar verildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayın programında "13 Şubat günü adayın belirlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"13 ŞUBAT'TA ADAY İSMİ ÇIKMAYACAK"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan tam tersi açıklamalar geldi. Canlı yayın programına bağlanan Usta, 6'lı masanın son toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 13 Şubat'ta yalnızca aday belirleme sürecinin açıklanacağını belirten Usta, "13 Şubat'ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum. 13 Şubat'ta yapılacak olan şey, geçiş yol haritasının açıklanması ve aday belirlemedeki sürecin nasıl olacağına ikişkin mütabakat olacaktır." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa ettiİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa etti

İYİ PARTİ'DE 'KILIÇDAROĞLU' İSTİFASI

6'lı masada adaylık krizi yaşanırken 26 Ocak'ta İYİ Parti'de dikkat çeken bir istifa gelmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, 'Parti kurulları Kemal Bey'i onaylayacak durumda değil.' ifadelerinin ardından Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • Said 1 yıl önce Şikayet Et
    6+1'li masa 1 yıldır 1 aday belirleyemiyor. Allah muhafaza seçilirlerse ülkeyi NASIL Yönetecekler ? Bunların ciddiye alınacak yanları YOK. Çünkü kendileri ciddi değil. CHP + İYİP + HDP(pkk) + Diğer Partilerin oluşturduğu Tutarsız, Uyumsuz bir Koalisyona ülkenin kaderini teslim etmek KAOS ile sonuçlanır. İstikrar herşeyden Önemlidir.
    Cevapla
  • Mehmet Ali ateş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın 6'lı masa liderleri,sizlere 1980 yılında rahmetli Bülent Ecevit'in söylediği bir sözü hatırlatırım"Eğer sahada olması gerekenler tribünlérde oturmaya devam eder ve sahaya inmezse,korkarım biri çıkar,düdüğü çalar. Ve maç biter!.."diyordu.Sizlerde bu gidişle birilerinin düdüğü çalmasını bekliyorsunuz?Yoksa bizim aklımızla alaymı ediyorsunuz.Hiçmi televizyonda yorumcuları dinlemiyorsunuz.
    Cevapla
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sizin adayllkla ne işiniz var arasıra toplantı yapln birbirinizle tokalasln kek çay falan idare edin el slklsmaktan zevk alıyorsunuz galiba bosverin ülke yönetmeyi bu tür şeyler sizi aşar
    Cevapla
  • Aga. 1 yıl önce Şikayet Et
    İP liler sizde CHP liler gibi tıpış KK ya oy vereceksiniz. HDP de CHP şemsiyesi altında masada ve payını alacak. İp li dostun olacağına , Kominist partili düşmanın olsun.
    Cevapla
  • Kim yemliyo altıyı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok bunlar sokakta birinden gene bi yumruk yiyecek başka türlü insan olamayacaklar halkın adamına aday olamaz demek halka küfretmektir bunun cezası bellidir valiye it değip gidip valiyi savunuyormuş yapan ahmak gibi bişey bu söylenenler bence bunların tek derdi milletin iplediğini anladılar illa dayak yiyip biz mağduruz diye göbek atmalılar o zaman daha çok enayi oyverir sanıyor ahmak olanlar illa dayak lazım dayak yok adam olmayacak bunlar bu işe millet el koyacak eşeğide suya bağlayacak ki gelmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!