İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklaması yaptı. Paçacı, bugün yayımlanan bir röportajda, Kılıçdaroğlu hakkında çok tartışılan sözler sarf etmişti.

GİRİŞ 26.01.2023 16:20 GÜNCELLEME 26.01.2023 17:40
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım" açıklamasında bulundu.

Halk TV'nin iddiasına göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cihan Paçacı'nın istifasını istedi. 

'KILIÇDAROĞLU' AÇIKLAMASI İSTİFA GETİRDİ

Habertürk'e konuşan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz. Bu itiraz var.” dedi.

"KILIÇDAROĞLU DİRETİRSE İYİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARIR"

Paçacı, röportajın devamında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını diretmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkaracağını da şu sözlerle açıklamıştı:

 "Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir. O zaman ne olur? 6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir." 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 253
  • Baygolge34 1 yıl önce Şikayet Et
    Yola çıktıklarını yolda bulduklarına tercih eden kişiye maral denir. İlk başta MHP den ülkücü aşırmak, milliyetcı goruntu vermek için yanına çektiklerini, soroscu küreselcılere yer açmak için tek tek harcadı. Esasen ip asla milliyetcı bir parti değildir tek misyonu milliyetcılerı bölmektır. Maralın gorevi kendi tabiriyle proje olmak kemale koltuk değnekliği yapmaktır
    Cevapla
  • Artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçilerin yüz karası ...
    Cevapla
  • Abdulhamit Fidan 1 yıl önce Şikayet Et
    Başbuğumuzun kemikleri sızlıyor, asla adam olamazsınız, yazık...
    Cevapla
  • Час 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li şeytan masasi ..
    Cevapla
  • El-azizli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalıbına bak , la olum sen ne biçim Elaziz'lisin , yüz karası .
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Elazizin hakkını verse Kötü partiden komple istifa eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'