TEM Otoyolu’nda seyir halindeki İETT otobüsü yandı

Sultangazi TEM Otoyolunda seyir halindeki İETT otobüsünde yangın çıktı. Alevlere teslim olan otobüste patlamalar meydana geldi. Metrelerce yükselen alevler otoyolu kaplarken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

GİRİŞ 29.01.2023 07:56 GÜNCELLEME 29.01.2023 12:01
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Olay, Sultangazi TEM Otoyolu Edirne istikameti Küçükköy sapağında saat 05.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yücel Usta hakimiyetindeki 34 TP 7152 plakalı İETT otobüsü seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm otobüsü sardı. Bu esnada araçta bulunan LPG'de patlama meydana geldi.

ALEVLER METRELERCE YÜKSELDİ

Alevlere teslim olan otobüste patlamalar meydana geldi. Patlamalarla yükselen alevler adete otoyolu kapladı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri TEM Otoyolu Edirne istikametini bir süre güvenlik amaçlı trafiğe kapattı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından otobüs güçlükle söndürüldü. Ekipler uzun süre otobüste soğutma çalışması yaptı.

KIMSENIN OLMAMASI FACİANIN ÖNÜNE GEÇTI

Otobüste yangın çıktığı esnada yolcuların olmaması facianın önüne geçti. Öte yandan yaşanan patlamanın ardından yükselen alevlerin yoldan geçen başka araçlara sıçramaması da tehlikenin önüne geçti.

LPG PATLADI

Yangının gördüklerinde yardım amaçlı durduklarını söyleyen Mehmet Atalay Kadıoğlu, Biz tem Otoyolunda geliyorduk. Yolda gelirken alevleri gördük. Yangını görünce yardım amaçlı durduk. Otobüs şoförü tek başınaydı. Yanında iki kişi vardı. Bizde durduk. O esnada itfaiye ekipleri geldi. Polis ekipleri hemen geldi. Yangına müdahale ettiler. Bu sırada trafiği kapattılar. Bizde elimizden geleni yaptık. İtfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. LPGli araç. LPG patladı dedi.

PATLAMA OLDUĞU İÇİN BİZ SÖNDÜREMEDIK

Yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştıklarını söyleyen başka bir vatandaş, O an yangın tüpümüzle söndürmeye yetişemedik. O an uzaklaştık. Patlama olduğu için biz söndüremedik. Elimize aldık ama alev çok olduğu için yaklaşamadık şeklinde konuştu.

BİRDEN PATLADI ZATEN ARAÇ

Otobüsün arka taraftan yanmaya başladığını söyleyen bir kişi, İlk önce arka taraftan yanmaya başladı. Yaklaşamadık. Birden patladı zaten araç. Herkes uzaklaştı. Trafiği kapattılar zaten. Sonradan itfaiye geldi ifade etti.

PATLAMA O KADAR ŞIDDETLİYDİ Kİ OTOYOLU ALEVLER SARDI

Patlamanın şiddetiyle alevlerin otoyolu kapladığını söyleyen bir kişi, Patlama o kadar şiddetliydi ki Otoyolu alevler sardı. O kadar şiddetli oldu. Oraya bile sıcaklık geliyordu dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 113
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı olay Ak Parti döneminde olsaydı boğaza karşı yıllanmış şaraplarını içerken vergilerimizle alınan otobüsler çarçur ediliyor diye kıyameti koparmışlardı.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem' ciğe oy veren istanbul halkı daha çok yanacaksınız. Yeter ki otobüsün içinde olmayın...
    Cevapla
  • Denizli horozu 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulu batırdı bitirdi
    Cevapla
  • Akın Tezel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle İETT'de sağlam otobüs kalmayacak.
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem beyin keyfi gıcır gerisi teferattır aklım almıyor belediye işleri aksıyorkimseden ses yok ama başkan Türkiyeye yönetmeye talip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!