Bahçelievler'deki ölümlü İETT kazasının şoförü: Frenler bozuktu

Bahçelievler'de otobüsü durağa girerek 1 kişinin ölümüne, 6 kişinin ise yaralanmasına sebep olan İETT şoförünün ifadesi ortaya çıktı. Şoför Sefer B.'nin polise "Otobüsün frenleri bozuktu" dediği öğrenildi.

GİRİŞ 03.02.2023 14:05 GÜNCELLEME 03.02.2023 17:35
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Kaza, dün akşam saat 18.20'de Bahçelievler D-100 Karayolu yan yoldaki İETT otobüs durağında meydana geldi. Sefer B.'nin kullandığı 34 HY 8280 plakalı İETT otobüsü, durağa gelirken bilinmeyen nedenle kontrolden çıktı.

DURAKTA BEKLEYEN YOLCULARA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

Kaldırıma çıkan otobüs, durakta başka İETT otobüsüne binen ve durakta bekleyen yolculara çarparak ilerledi. Otobüs, durağın ilerisinde bekleyen minibüse çarparak durabildi. Kazada Hikmet Kaya (51) Messaouda Mariche(25), Ahmad Rzayev (52), Yeter Baygın (53), Fatma Oruç ve Fehim Aydın yaralandı. Yaralılardan Hikmet Kaya hayatını kaybetti.

"OTOBÜSÜN FRENLERİ BOZUKTU, BENDEN KAYNAKLI DEĞİLDİ"

Kazadan sonra Sefer B. polis ekiplerince gözaltına alındı. Sefer B.'nin emniyette ifade vermeyerek susma hakkını kullandığı, ifadesini savcılıkta vermek istediğini söylediği öğrenildi.

Böyle skandal görülmedi! İETT otobüsü park halindeyken yandıBöyle skandal görülmedi! İETT otobüsü park halindeyken yandı

E-5'te kaza! Minibüs ile İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar varE-5'te kaza! Minibüs ile İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var

İstanbul'da İETT'den bilindik manzara: Yandı, çarptı, yolda kaldı!İstanbul'da İETT'den bilindik manzara: Yandı, çarptı, yolda kaldı!

Sefer B.'nin polise kazayla ilgili ilk verdiği bilgide ise 'Otobüsün frenleri bozuktu, benden kaynaklı değildi' dediği öğrenildi. Öte yandan polisin kazayla ilgili yaptığı çalışmalarda yolcuların şoförü 'Kaza yapacaksın dikkat et' diye uyardığı, şoförün araç kullanırken uyuklar vaziyette olduğu öğrenildi.

Sefer B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin savcılık sorgusu devam ediyor.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 128
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok guzel oluyor istanbullu ekreme oy verenler görün bunları sayenizde istanbulun anası ağladı 5 yıl değil 15 yil istanbul borç bataĝına girdi
    Cevapla
  • Muhammed acar 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam bilerek vatandaşın üzerine sürmüş arabayı madem fren bozuk vur önündeki otobüse sen öl
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasap et derdinde,koyun can.....
    Cevapla
  • Nebahat sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce insanı işten çıkardı böyle şoförleri ise aldı oy verenlere sormak lazım her şey çok güzel mi yanan kaza yapan otobüsler metrobüsler yazık oldu hepsi bizim cebimizden çıkacak bir deli kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaramaz delilerin oy verdigi deli ülke turuna çıktı beni seçin cumhur yapın Türkiye yide yangın yerine cevireyim diyor
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulut ekoya şans verdiğin için sana ve senin gibilere hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar