Savunma bakanlığı son dakika duyurdu! Türk hackerlar Kur'an yakan ülke için harekete geçti

İsveç'ten sonra Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren Türk hacker grubu Anka Neferler Team, Danimarka'da kritik kurumların sitelerini hackledi.

Savunma bakanlığı son dakika duyurdu! Türk hackerlar Kur'an yakan ülke için harekete geçti
Savunma bakanlığı son dakika duyurdu! Türk hackerlar Kur'an yakan ülke için harekete geçti
GİRİŞ 31.01.2023 13:21 GÜNCELLEME 31.01.2023 13:21
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

İsveç'te sonra Danimarka da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya izin verdi. İsveç'in başkenti Stockholm'de Türk büyükelçiliğine yakın bir noktada Kur'an'a saldıran ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, bu kez aynı girişimi Danimarka'da yaptı.

KUR'AN-I KERİM'İ TEKRAR YAKTI

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Dortheavej semtinde cuma namazı bitiminde İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısına gelen Paludan, kutsal kitabımıza alçak bir saldırı daha düzenledi. Paludan, Danimarka polisinin eşliğinde cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan daha sonra alçak saldırıyı Türkiye'nin Danimarka büyükelçiliği önünde tekrarladı.

TÜRK HACKERLAR HACKLEDİ

Irkçı Paludan'ın saldırılarına Türkiye ve Müslüman ülkelerden çok sert tepkiler geldi. Alçak saldırının ardından Türk hacker grubu Anka Neferler de harekete geçti. Türk hacker grubu bu saldırıya cevaben hafta sonu Danimarka Başbakan'ın internet sitesi Stm.dk'ya, Danimarka hükümetinin sitesi regeringen.dk'ya, Danimarka Savunma Bakanlığının sitesi fmn.dk'ya ve Danimarka Silahlı Kuvvetler sitesi forsvaret.dk'ya siber operasyon düzenledi.

Danimarka'daki kritik kurumların sitelerini hackleyen Türk hackerlar, siteye girişleri uzun bir süre durdurdu. 

Twitter'da siber operasyonun sorumluluğunu Türk hacker grubu Anka Neferler Team üstlendi. Twitter'dan yapılan açıklamada "Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı suç işlenmesine izin veren Danimarka’ya uğradık!" denildi. 


SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sitenin hacklenmesi sonrası Danimarka Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada "Savunma Bakanlığı'nın web siteleri şu anda bir aşırı yük saldırısına (DDOS saldırısı olarak adlandırılan) maruz kalmaktadır. Sayfalar bu Pazar öğleden sonra kısa bir süreliğine kullanılamıyor, ancak tekrar kullanılabilir. Sporadik kesintiler yine de meydana gelebilir." denildi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 227
  • Fatih Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çağrı Türkiye'nin en etkili hackerlarındandır.Tanıyorum kendisini..Allah aslanlardan razı olsun dünyaya Türk'leri tanıtıyorlar :) Elinize kuvvet
    Cevapla
  • Fatih Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Çağrı yine rahat durmamış... :)
    Cevapla
  • özgür 1 yıl önce Şikayet Et
    helal lan aslanlar
    Cevapla
  • ZEYNEP 1 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN ELLERİNE SAĞLIK İYİ YAPMIŞLAR HAKETMİSLERDİ TÜRKLERİN GÜCÜNÜ İMANINI GÖRSÜNLER DUALARIM ANKALARLA HELAL olsum
    Cevapla
  • Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke ekrana sesli Kur'an ı kerim dinletseydiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı