İtalya'da Devlet kurumları ve özel şirketlere siber saldırı gerçekleştirildi.

İtalya’da bazı devlet kurumları ve özel şirketler siber saldırıların hedefi oldu. Söz konusu siber saldırıların, Başbakan Meloni'nin dünkü Kiev ziyareti sırasında başladığı kaydedildi.

İtalya'da Devlet kurumları ve özel şirketlere siber saldırı gerçekleştirildi.
İtalya'da Devlet kurumları ve özel şirketlere siber saldırı gerçekleştirildi.
GİRİŞ 24.02.2023 16:06 GÜNCELLEME 24.02.2023 16:06

İtalya’da bazı özel şirketlerin ve önde gelen kamu kurumlarının bilgisayar korsanlarının siber saldırısına maruz kaldığı bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Rusya yanlısı olduğu belirtilen "NoName057" isimli bir gruba bağlı bilgisayar korsanları, önde gelen İtalyan kamu kuruluşları ile özel şirketleri hedef aldı.

"NoName057" grubunun Telegram kanalında, Başbakan Giorgia Meloni'nin dün Kiev ziyareti sırasında yaptığı "İtalya, Ukrayna’ya 6. askeri yardım paketini sağlayacak. "açıklamasına atıf yaptığı ve "Rus düşmanı İtalya üzerinden büyüleyici seyahatimize devam ediyoruz." mesajını paylaştığı kaydedildi.

HASAR ÇOK BÜYÜK

Bilgisayar korsanlarının hedef aldığı siteler arasında Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Jandarma (Carabinieri), Bper Bankası, Kimlik Kartı Portalı ve Telecom Italia’nın dijital altyapısı olduğu ifade edildi.

FBI'a siber saldırıFBI'a siber saldırı

Söz konusu siber saldırıların, Başbakan Meloni'nin dünkü Kiev ziyareti sırasında başladığı kaydedildi.

İtalya'da pek çok kurum 5 Şubat'ta da geniş kapsamlı siber saldırıların hedefi olmuştu.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!