Hac kuraları ne zaman çekilecek? Başvurular bugün sona eriyor!

Hac başvuruları bugün sona eriyor. Kura çekimi 15 Şubat'ta yapılacak. Bu yıl hacca Türkiye'den 83 bin 430 kişi gidecek. 2020'de kurada ismi çıkıp pandemi nedeniyle gidemeyenler ise doğrudan gitme hakkına sahip olacak.

GİRİŞ 31.01.2023 10:39 GÜNCELLEME 31.01.2023 12:12
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Hac başvuruları bugün sona eriyor. Kura çekimi 15 Şubat'ta yapılacak.

Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri bugün sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl e-Devlet üzerinden yapılan ön kayıt başvuruları, yoğun talep üzerine 31 Ocak'a kadar uzatılmıştı.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adaylar, 15 Şubat'ta katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek.

Katsayıları başvuru yaptıkları yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirlenen adaylardan bu sene başvuran bir, 2 sene önce başvuran 4, 3 sene önce başvuran ise 9 defa kuraya dahil olacak.

BU YIL TÜRKİYE'DEN KAÇ KİŞİ HACCA GİDECEK?

Kuranın sonuçlanmasıyla bu yıl 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayı Türkiye'den kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.

2020'DE HAK KAZANIP GİDEMEYENLER DOĞRUDAN GİDECEK

2020'deki kurada isimleri çıkmasına rağmen Kovid-19 salgını ve 65 yaş üstü kısıtlaması nedeniyle hacca gidemeyenler, kuraya katılmaksızın doğrudan hacca gidebilecek.

Hacca gitmeye hak kazananlar, ilk defa müracaat eden ve kurada ismi çıkmayan birini yanlarına almak isterse kazanılan haklarını kaybedecek ve tekrar kuraya girmek zorunda kalacak.

Böylece hac kontenjanı salgın öncesine dönen Türkiye, nüfusunun yaklaşık binde bir oranında hacı adayını Suudi Arabistan'a gönderecek.

2023 hac organizasyonu hazırlıklarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kafilesinde yer alacak görevlilere yönelik eğitim seminerleri vermeye başladı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Hac fiyatları aşırı yüksek bu hesapları kim ayarlıyorsa denetime tabi olmalı ..! 150.000 Tl kişi başı diye duydum olmaz böyle olmaz kurumun güveni yıpratılıyor bunun bedeli kuruma çok ağır olur ..!
    Cevapla
  • YasinBaba 1 yıl önce Şikayet Et
    paran yoksa gitme kardeşim
    Cevapla
  • Rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    15 günlük umre ORTALAMA (1400 dolar 25 bin tl civarı neden 20 veya 25 günlük hac 5000 dolar 100 bin tl oluyor o kadar fark almak ne kadar doğru farz olan ibadetimizi zorlaştırıyorlar diyeceksiniz parası olana farz evet bundan sonra gereçekten parası olana farz oldu MEVLAM yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Ömer adana 1 yıl önce Şikayet Et
    Haca 2009yılında yazıldım daha gitmek nasip olmadı 70yasına geldim allah nasip ederse gideriz .
    Cevapla
  • Melda 1 yıl önce Şikayet Et
    Arada başvuru yenilemediginiz yıllar oldu mu? Veya başvurunuzu başka kişilerle birleştirdiniz mi?
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Haç konusunda Arabistan yönetiminin çok büyük bir zulmü var hacı adaylarını keyfi kabul etmiyor bekletiyor aslında yer uygun organize edemiyor insanlar hac farzını eda edemiyor bu mesele çözüme ulaşmalı
    Cevapla
  • Ömer adana 1 yıl önce Şikayet Et
    2009 da hacca yazıldım yaş 70 miş oldu allah nasip ederse gideriz tev bizleri düşünsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış