Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınadı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i yakma ve yırtma eylemlerini şiddetle kınadıklarını açıkladı. Bartholomeos ayrıca, suçluların "en sert şekilde cezalandırılması" talebinde bulundu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınadı
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınadı
GİRİŞ 31.01.2023 21:25 GÜNCELLEME 31.01.2023 21:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fener Rum Patrikhanesi'nden edinilen bilgiye göre, Patrik Bartholomeos, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemlerin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a saldırıları kınama ve dayanışma mesajı gönderdi.

BARTHOLOMEOS: KUR'AN-I KERİM'E YAPILAN VAHŞİ, KÜSTAH VE SAYGISIZCA

Bartholomeos mesajında, "Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, bir hafta içinde önce İsveç'te, akabinde ise Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan vahşi, küstah ve saygısızca saldırıları şiddetle kınamaktayız. İsveç'te olsun Hollanda'da olsun halkın büyük çoğunluğunun bu ilkel davranışları ve bunları yapanları yüreklerinde mahkum ettiklerine samimiyetle inanmaktayız." ifadelerini kullandı.

"EN SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"

Söz konusu eylemlerle ilgili hukuki yaptırımların olması gerektiğini belirten Bartholomeos, şunları kaydetti:

"Diğer yandan, dinlere ve dinlerin kutsallarına karşı yapılan bu tip eylemlerin, toplumlarda nifaklar oluşturabileceği öngörülerek, bir 'deli', bir 'kendini bilmez' gibi savunmalara sığınmadan, devletler ve hukuk tarafından en sert şekilde cezalandırılması da bir gerekliliktir. Böylece o ülkelerde yaşayan Müslümanlar da hukuk güvencesinde, eşit vatandaş olarak, huzurlu yaşayabilirler."

Bartholomeos, benzer eylemlere karşı birlikte hareket etme çağrısında bulunarak, "Biz dini önderlere düşen vazife ise farklı din mensuplarının kutsallarına karşı saygıyı vaaz etmek ve bu eksende buluşarak, benzer küstahlıkları birlikte lanetlemektir. Zat-ı alinize, sizlerin vasıtasıyla Müslüman vatandaşlarımıza derin üzüntümüzü ifade eder, yüce Rabbimizin tüm kullarına, karşılıklı saygı, empati ve anlayış içinde yaşamayı nasip etmesini dileriz" ifadesini kullandı.

Kur'an-ı Kerim saldırısıyla gündeme gelmişlerdi! Paludan ve Wagensveld'e soruşturma!Kur'an-ı Kerim saldırısıyla gündeme gelmişlerdi! Paludan ve Wagensveld'e soruşturma!

Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararıFinlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    En azından kendi inancına saldırılmaması adına başka inançlara saygılı görünüyor.
    Cevapla
  • Kursuna 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah biliyor ya buda sizin oyununuzdur eminim!!!
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    BU şahsa inanmayın bu papaz Türkiye nin altını oyuyor amacı fatih sur içnde ekümenlik kurmak
    Cevapla
  • Ahmet Duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da iyi polis (maskesi)
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabah-ı Şerifler hayrolsun.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı