Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı

Finlandiya polisi, kamuya açık alanlarda Kur'an-ı Kerim gibi kutsal kitapların yakılmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı
Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı
GİRİŞ 30.01.2023 23:25 GÜNCELLEME 30.01.2023 23:45
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Finlandiya basınının, ülkede faaliyet gösteren STT haber ajansına dayandırdığı habere göre, Finlandiya Ulusal Polis Kurulu, kutsal kitapların yakılmasını "cezalandırılabilir suç" olarak değerlendirecek.

Buna göre, kutsal kitapların saygısızlığa uğraması da benzer şekilde ele alınacak.
 

İsveçli bakanın 'Türkiye' paniği! Yardımcısı araya girdi! Tek cümlelik açıklamaİsveçli bakanın 'Türkiye' paniği! Yardımcısı araya girdi! Tek cümlelik açıklama


POLİS YAKILMASINA İZİN VERMEYECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Finlandiya Emniyet Görevlisi Vesa Pihajoki, "Kur'an-ı Kerim'in yakılması planlanmış olsaydı polis, gösteriyi düzenleyen kişiye izin verilmeyeceğini önceden bildirirdi. Ayrıca söz konusu faaliyet bir gösteri sırasında veya polisin dikkatini çeken başka bir durumda gerçekleşirse, polis müdahale edecektir." ifadelerini kullandı.

Haberde, Finlandiya hukukunun diğer İskandinav ülkelerinin aksine "dini barışı" koruduğu ve ihlalinin cezalandırılabileceği bilgisine yer verildi.

İSVEÇ'TE POLİS YAKILMASINA İZİN VERMİŞTİ

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Paludan, 27 Ocak'ta da Danimarka'da cami karşısında ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

ERDOĞAN: İSVEÇ ŞOK OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili, "Biz icabında Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Maho 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki Kuranı kerim yakmayı özgürlük ve demokrasi sayan ülkeler, neden bir kaç gün önce Tevrat yakılması girişimini hemen önlediler, Demek ki olay, demokrasi ve insan hakları kılıfı altında, İslamiyete saldırmakmış. Hadi Tevrat yaksinlar da görelim. Teşebbüs aşamasında bile Yahudiler harekete geçti önlediler. Müslümanların kutsalina saldırmak, özgürlük, Yahudilerin kutsalina saldırmak hakaret, öyle mi!.?.Böyle çifte standart olmamali, Tüm kutsallara saygı duyulmalldir.
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Fino sanki üç yasindaki çocuğu kandırmaya çalışır gibi söylem böyle olmaz olacak iş siz katılımcı biz onay veren şartlar daha önce söylenildiği gibi yada reisin filmine katılacaksınız o bir ustadır ne söyleseniz boş kucağa doğru geliyorsunuz az zaman sonra.....
    Cevapla
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu yemezler finlandiya....................
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    reis den korktular reis olmasaydı bu işler iyi olmazdı önüne gelen yakıyor
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya dogru karar vermis kitap yakan insanda yakar gecmiste barbar ülkeler insanda yakti avrupa insan haklari mahkemesi kuran yakilmasina sesiz kaldi bm sesiz kaldi siyah insanlari müslümanlari yahudileri insan olarak görmeyen kuzey avrupa ülkeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı