9 yaşındaki çocuk köpek saldırısında öldü! Avukattan tepki çeken paylaşım

Van'da 9 yaşındaki Emir Mete Durna'nın köpek saldırısı sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Gülçin Yapıcı'dan gelen sosyal medya paylaşımı tepki çekti.

GİRİŞ 01.02.2023 15:51 GÜNCELLEME 01.02.2023 17:50

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde geçtiğimiz gün arkadaşlarıyla top oynayan 9 yaşındaki Emir Mete Durna, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, 112 ekiplerine haber verilmesi üzerine Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil olarak ameliyata alınan Durna, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

"KÖPEK KUYRUĞUNU SALLIYOR, ÇOK UYSAL"

Son günlerde peş peşe köpek saldırıları ve ölüm haberleri gelirken Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Gülçin Yapıcı'dan tepki çeken bir paylaşım geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Yapıcı, Van'da Mete Durna'yı öldüren köpeğin üzerinde kan olmadığını, köpeğin çok uysal olduğunu ve kuyruğunu salladığını söyledi.


Avukat Yapıcı paylaşımında "Van'da cocukcağızı öldürdüğü iddia edilen köpek çok uysal kuyruğunu sallıyor kan bile yok. Bu işte başka bir iş var. @VanEmniyet'in hayvanın yaptığına dair bir delil bulunup bulunmadığını açıklaması gerekmektedir. Olmadığına inanıyor ve bu sebeple köpeği sahiplenmek  istiyorum." açıklamasında bulundu.

AVUKATA TEPKİ YAĞDI

9 yaşındaki çocuğun ölümünün hemen ardından Avukat Gülçin Yapıcı'dan gelen bu paylaşıma sosyal medyada tepki yağdı. Yapıcı'yı etiketleyen sosyal medya kullanıcıları "Allah akıl fikir versin, yazık" yorumunda bulundu.





 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.