İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!

İsveç'in Karlskrona kentine bağlı Ronneby ilçesinin farklı bölgelerinde, üzerine ve içerisine hakaret yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu.

İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!
İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!
GİRİŞ 01.02.2023 19:21 GÜNCELLEME 01.02.2023 19:22
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberinde, üzerine ölüm tehdidi yazılan Kur'an-ı Kerim'in otobüs durağında, diğerlerinin de kamuya açık yerlerde bulunduğu belirtildi.

SVT'ye açıklamada bulunan Ronneby İslam Derneği üyesi Gudlaug Hilmarsdottir, olaya son derece üzüldüklerini ve Kur'an- Kerim'in hayattaki rehberleri olduğunu söyledi.

Ronneby'de 2020'de Müslümanların mescit olarak kullandıkları binanın önüne yakılmış Kur'an-ı Kerim sayfaları ve domuz pastırması bırakılmıştı.

Polisin olayla ilgili "nefret suçu" soruşturması başlatıldığını duyurmasına rağmen failler yakalanamamıştı.

 İSVEÇ VE DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden tepki gösterilmişti.

Paludan, 27 Ocak'ta da Danimarka'da cami karşısında ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda'da da ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Türkiye ve birçok ülkede İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılar protesto ediliyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 60
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    3 dünya savaşına hazır olunmalı slahlar cephaneler arttırılmalı
    Cevapla
  • osmanlı torunu.. 1 yıl önce Şikayet Et
    isveç yaptıkların cezasız kalmayacak çok acı çekeceksiniz ALLAH bu yaptıklarınızdan dolayı size çoooook soracak çünkü milyarlarca müslüman size lanet okuyor RABBİM bu yaptıklarınızı cezasız bırakmayacak..
    Cevapla
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya dünyanın en demokrat devletleri, İsveç, Danimarka :))
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kâfirler biliyor lar cumhurbaşkanımız Erdoğan kazanacak PKK kazanamayacak o yüzden kuduruyor lar kâfirler kıyamet gününde öyle bir azap dehşet yaşayacaklarki mezardan çıkıp cehennem ateşi bile onlar için daha iyi gelecek kafir oğlu kâfirler yaşasın cehennem bu kâfirler bunları seven kimselere
    Cevapla
  • Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İsveçs savaş açtığında Rusya'ya iha siha desteği vermeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele