Avustralyalı suç örgütünün üst düzey üyesi, Bodrum'da yakalandı

Avustralyalı suç örgütü 'Alameddine'nin üst düzey üyelerinden olan ve Interpol tarafından aranan Masood Zakaria (27), Muğla'nın Bodrum ilçesindeki villada, polis operasyonuyla yakalandı.

Avustralyalı suç örgütünün üst düzey üyesi, Bodrum'da yakalandı
Avustralyalı suç örgütünün üst düzey üyesi, Bodrum'da yakalandı
GİRİŞ 01.02.2023 23:35 GÜNCELLEME 01.02.2023 23:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Interpol tarafından aranan ve Yeni Güney Galler eyaleti polisinin 'cinayete teşebbüs', 'suç örgütü üyeliği' ile 'uyuşturucu kaçakçılığı'ndan 2021'de hakkında tutuklama kararı çıkardığı Masood Zakaria'nın İstanbul'dan kara yolu ile Muğla'nın Bodrum ilçesine geldiği bilgisine ulaştı.

Yalıkavak ile Geriş mahalleleri arasındaki lüks villaya dün sabah polisin düzenlediği operasyonda, suç örgütü 'Alameddine'nin üst düzey üyesi Zakaria Masood, gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Masood, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Mumcular S Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Avustralya'nın en çok aranan suçlusu olduğu öğrenilen Zakaria'nın, Aralık 2021'de önce Malezya'ya giden balıkçı teknesine binip sonra Asya üzerinden Türkiye'ye ulaştığı, İstanbul'un ardından kara yolu ile Bodrum'a geldiği belirtildi.

Öte yandan Masood Zakaria'nın eşi Azza Masood'un da Nisan 2021'de polis baskınında yakalandığı belirtildi. Azza'nın, Yeni Güney Galler'deki Greystanes bölgesinde kendisine ve eşine ait evi 2019'da satın alırken, belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp, 12 ay kamu hizmeti cezası aldığı, çiftin evine de el koyulduğu öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Üst düzey suç örgütü üyesi ilginç bir ifade. Demek ki bunların üst, orta, alt düzeyleri de var. Kardeşim bırakın bunları hepsi düzeysiz haydut bunların.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye şak diye hemen teslim ediyoruz. Onlar bizim birçok kırmızı bülten yazılarımıza cevap bile vermiyorlar. Madem ki uslu çocuğu oynayacağız; o zaman teslim ettiğimiz her kişiye karşılık onlar da bize aranan kişi versinler arkadaş, takas edelim haksız mıyım ?
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya bir Ingliz vali tarafından yönetiliyor.
    Cevapla
  • Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim suclululari hicbir ulke vermiyo. Burnumuzdan şırıngayla kan cekiyolar. ama biz dürüstluk yapip milletin suclulularini teslim ediyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...