CHP'li Kuşoğlu'ndan HDP itirafı! Seçimlerle ilgili iş birliği yapmak isteriz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Altılı Masa'nın seçimlerde HDP ile iş birliği yapmak için girişimlerde bulunabileceğini söyledi.

GİRİŞ 04.02.2023 00:42 GÜNCELLEME 04.02.2023 00:44
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Seçimlere az bir süre kala altılı masa adayını hala çıkaramadı. İttifak ortaklarından genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu için yeterli desteği bulamayan CHP'li üst düzey isimler, gizli ortak HDP'ye açıktan güzellemeler yapmaya başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TV 100'e konuk olan Kuşoğlu, Altılı Masa'nın HDP ile ilişkisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

HDP'yi dışlamanın yanlış olduğunu söyleyen Kuşoğlu, Altılı Masa'nın HDP ile ilgili bir girişiminin mutlaka olacağını ifade etti.

İYİ Parti'den HDP itirafı! 'Kapanırsa bize oy verecekler'İYİ Parti'den HDP itirafı! 'Kapanırsa bize oy verecekler'

"SEÇİMLERLE İLGİLİ İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTERİZ"

Kuşoğlu'nun HDP ile ilgili açıklamaları şu şekilde oldu:

Hazineden yardım alıyorlar. Sonuçta Türkiye'nin partisi. Türk vatandaşlarının oy verdiği ve oraya getirdiği bir parti. İlişkimiz olacak. Her partinin ilişkisi var. Yalnız Altılı Masa içerisinde yoklar tabii ki ama seçimlerle ilgili olarak yapılabilecek bir iş birliğini de yapmak isteriz. Bunda bir beis görmüyorum ben. Bu konuyla ilgili AK Parti'nin de MHP'nin de bunda bir beis görmediğini biliyorsunuz. Anayasa değişikliğiyle ilgili gittiler ziyaret ettiler.

"HDP'Yİ DIŞLAMAK YANLIŞ OLUR"

Zaten dışlayarak onları kazanamayız. Onları dışlamak demek en az 6 milyon seçmeni de dışlamak demek. Bunlar yanlış şeyler olur. HDP ile ilgili olarak soru işareti var kafamızda. O yaftayı üzerinden attıklarında onlar da tam bir Türkiye partisi olarak bu çalışmalara muhakkak katılabileceklerdir.

CHP'li Enver Aysever: HDP, CHP'yi destekleyecek! Hatta oy teminatı da verdilerCHP'li Enver Aysever: HDP, CHP'yi destekleyecek! Hatta oy teminatı da verdiler

"GİRİŞİMLER MUHAKKAK YAPILACAK"

Onların da bu seçimde kilit bir rolü var. En azından yüzde 10'luk bir oyu olan parti. Yüzde birlik, yüzde yarımlık partileri seçimde dikkate alıyoruz görüyorsunuz. Yüzde 10'luk bir partiyi kimse görmezden gelemez. Dolayısıyla da HDP ile ilgili olarak da bazı girişimler muhakkak ki yapılacaktır. Geçenler de Sayın Akşener de Diyarbakır'a gitti. Çok da güzel, olumlu açıklamaları oldu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne zaman dışladınız ki. İki parti tek hedef, tek ideoloji, tek yıkım ekibi. Bunu sağır sultan bile biliyor...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener’in yanında duran ve bir zamanlar Muhsin YAZICIOĞLU ile yol yürümüş AĞIRALİOĞLU ve milliyetçiliğinden asla şüphe duyulamayacak Koray AYDIN ve DERVİŞOĞLU’nun gözlerine bakmak isterdim. "Bir elleriyle kurt işareti yaparken, saman altından HDP ile nasıl aynı safta olduklarını "Gözlerinin içine bakıp anlamaya çalışırdım..Gerçek milliyetçilerle, BİDEN değirmenine su taşıyan milliyetçilerin ayrılacağı köprüye geldik. Hadi bakalımmm tek tek geçin bu köprüden??!!
    Cevapla
  • 68 kuşağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk ve devlet düşmanlığı bu heralde...Bunun hesabını vereceksiniz inşallah..
    Cevapla
  • trabzonguldak 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet ve ip chp den,chp ninde pkk dan hiç bir farkı kalmadı.
    Cevapla
  • SAMSUNLU YÜCEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep beraberdiniz ki dışlayasınız.15 Temmuz da ,öncesinde,sonrasında,sokakta,otelde,kısacası heryerde beraberdiniz.Hatta hdp kapatılırsa sizin partiden seçime girsin diye uğraşmadınız mı,yada uğraşmıyormusunuz...Anlaştığınızı duyduk yoksa yalan mı?SİZ TÜRK MİLLETİNİ DIŞLADINIZ başkasını dışlarmısınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!