İYİ Parti'den HDP itirafı! 'Kapanırsa bize oy verecekler'

Meral Akşener'in, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız" ifadelerini kullanarak HDP'ye mesaj göndermesinin ardından, İYİ Parti'den yeni bir HDP itirafı geldi.

GİRİŞ 28.01.2023 03:04 GÜNCELLEME 28.01.2023 03:04
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı üyelerinin HDP ile yakınlaşması dikkat çekerken, ittifakta sözde ittifak içinde yer almayan HDP ile temaslar devam ediyor. Son olarak, Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan Meral Akşener yaptığı konuşmada çözüm süreci vaadinde bulundu.

Akşener "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız. Biz konuşan Türkiye'den yanayız" ifadelerini kullanarak HDP'ye mesaj gönderdi.

İYİ PARTİLİ FAKIBABA'DAN HDP İTİRAFI

Akşener'in ardından, İYİ Partililerden de HDP konusunda açıklamalar geldi. Akşener'in Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı canlı yayında HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkında kapatma davası bulunan HDP'ye ilişkin soruyu cevaplandıran, Meral Akşener'in Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "İnşallah kapanmaz HDP. Şayet kapandığı takdirde Millet İttifakına yöneleceğini düşünüyorum" itirafında bulundu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 197
  • Uyan Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir kripto tıpkı kuzeni Kavala gibi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi bir tehlike Allah şerrinden korusun tüm insanlığı
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bi tarafta bebecan bi tarafta maral ikiside hdp nin oylarını istiyo diğer taraftan m.tunç hdp lileri belediyeye dolduruyo. paylaşılamayan parti hdpkk.
    Cevapla
  • mehmet demir 1 yıl önce Şikayet Et
    karanlık isimler bir araya gelmiştir...gemiyi terk edenleri tekrar gemiye alacakmıyız ?konuşulması gereken budur
    Cevapla
  • Bersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Silahları kim bırakacak meral ablam onu deyiver önce, pkk silahı bırakmalı, onun emrinde olan hedepe oradan ayrılmalı demen lazımdı, silahlar bırakılmalı tövbe edilmeli ne demek ya,TÜRKIYE silahlı kuvvetleri ne yapıyor kör müsünüz nedir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'