MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: 13 Şubat'ta malûmun ilâmı olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya 6'lı masanın 13 Şubat'ta açıklanması beklenen ortak adayla ilgili Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "Malûmun ilâmı olacak." dedi.

GİRİŞ 05.02.2023 12:02 GÜNCELLEME 05.02.2023 13:27
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen 'Başkent Kulusi' programında konuk olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Vatandaşın, muhalif kitlenin 6'lı masanın diğer ifadeyle Millet İttifakının ortak adayını öğrenme konusunda sabrı kalmadı, tadı kaçtı. Halkta milleti ittifakının beceriksizliklerine ciddi bir tepki var.  

ORTAK ADAY KILIÇDAROĞLU

Beklemedik sürpriz bir aday olacak ki, vatandaş da şaşırsın ama hiç beklenmiyor. Ayın 13'ünde mi olur 23'ünde mi olur, aday açıklandığında aslında malûmun (Kılıçdaroğlu) ilâmı olacak.

Kılıçdaroğlu'nun aday olursa kazanamayacağı hep söylendi. 13 Şubat'ta Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak. O andan itibaren partiyi nasıl bir arada tutacak. 

Biz anlaştık deyip o gün toplantıya girseler. Toplantıdan ne çıkacağını kimse bilmiyor. Daha 6'lı masayı kurduklarında Kemal Bey'in aday olarak gösterilmesi vardı gündemde. Kemal Bey diğer partilerin küçüklüğü ve Akşener'in başta 'Başbakan olacağım' diyerek kendini taca atmasıyla ortakların şahsını aday olarak göstereceğini düşünüyordu.

Hep erken seçim istediler. Her gün her akşam, televizyon ekranlarında erken seçim olacak mı, baskın seçim olacak mi diye konuşuldu. Bunu da muhalefet gündeme getirdi. Ama erken seçime yönelik de hiçbir hazırlıkta bulunmadılar. Bugün bile hala aday belli değil. 

İYİ PARTİ'NİN STRATEJİK HATASI

İYİ Parti olayı farklı alandan götürüyor ama bana sorarsanız burada İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı duruşu abarttı. CHP'li kitlede ciddi bir rahatsızlık oluşturdu. 

Herkes biliyor ki Kemal Kılıçdaroğlu kazanamayacak ve dolayısıyla İYİ Parti yine herkes biliyor ki başından beri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı. 

KEMAL BEY'E NASIL OY İSTEYECEKLER?

Kılıçdaroğlu ortak aday olduktan sonra Kemal Bey'e nasıl oy isteyecekler. Bu siyasette önemlidir. Kazanamayacağını bildiğiniz ve bir yıldır deklare ettiğiniz, her gün bir kurmayınızın açıklama yaptığı tablodan sonra sahada vatandaşı nasıl ikna edeceksiniz?

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 90
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha aday gösteremiyorlar adayları belli değil altılı masanın
    Cevapla
  • ülkücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Geyik muhabbetini bırakın kardeş. O iş bitti artık. Sahaya inmelerine gerek yok. Bıktık sizden artık, bıktık. Erbakanın dediği gibi bunlara bir bakkal dükkanı bile emanet edilemeyeceğini gördük çok net bir şekilde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında masada 7 miz toplansak 1 adam edermiyizi tartışsınlar
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    etmeye ne gerek var butun øzellik var denecek hain ulkesini sikayet eden terøre destek veren musliman turban dusmani de heykel icin vatani o dk satacak de bunlar halk iicn yeterli øzellik bu tip seylere oy verecek cok hain var kafa cekip adam deyip terøre oy veren hainler
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın karşısına çıkmaya yüzleri mi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması