Adıyaman Belediyesi’nin merkez binası yerle bir oldu! Haber7’ye ilk açıklama

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 şehri vurdu. Adıyaman Belediyesi idari binası da tamamen yıkıldı. Haber7’ye konuşan Adıyaman Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Nevzat Yıldırım, son bilgileri aktardı.

GİRİŞ 06.02.2023 12:38 GÜNCELLEME 06.02.2023 13:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye, tarihinin en ağır depremlerinden birisini yaşadı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 şehirde büyük yıkıma sebep oldu. İlk belirlemelere göre toplamda 912 can kaybı, 5 bin 385 yaralı var.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 818 binanın yıkıldığını açıkladı. 2 bin 470 vatandaşın göçükten kurtarıldığı duyuruldu.

Depremden etkilenen şehirler arasında Adıyaman da yer aldı. 632 bin nüfuslu Adıyaman’da 13 kişi hayatını kaybetti.

KRİTİK AÇIKLAMA

Şehirde yaşanan afette Adıyaman Belediyesi’nin idari binası da yıkıldı. Adıyaman Merkez’deki 4 katlı Adıyaman Belediyesi binası tamamen kullanılamaz hale geldi. Binada 1 gece bekçisinin olduğu ve enkaz altında olabileceği belirtildi.

Haber7’nin ulaştığı Adıyaman Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Nevzat Yıldırım, idari binanın yıkıldığını, ek hizmet binasında faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Adıyaman Belediyesi yetkilisi Nevzat Yıldırım, “Belediye ana binası yıkıldı. İçerisinde 1 gece bekçisinin olduğuna dair bilgi var ancak kendisine henüz ulaşamadık.” dedi.

FAALİYETLER SÜRÜYOR

Yıldırım, “İdari binamızda makam odası ve birkaç müdürlük hizmet veriyordu. Bu binamız maalesef yıkılmış durumda. Belediyemiz ek binasında hizmetlerini veriyor. Su İşleri, Fen İşleri gibi sahaya yönelik hizmetlerimizi ek hizmet binasında veriyorduk zaten. Bu hizmetler kesintisiz devam ediyor. Ek hizmet binasında oluşturduğumuz Kriz Masası’nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediyesi idari binasının yıkılmadan önceki hali.

Nevzat Yıldırım, şehirde çok sayıda yıkılan bina bulunduğunu, yardım ulaştırmak için teyakkuz halinde olduklarını vurguladı.

KUZEYDEKİ İLÇELERDE DURUM VAHİM

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, Adıyaman’da da ölü ve yalılar olduğunu belirterek son durumu şöyle açıklamıştı: “Maalesef son derece vahim bir durum. Çok sayıda binamız yıkık, çok sayıda vatandaşımız enkaz altında. Merkezde 40-50 civarında vefat eden vatandaşımız var. İlçelerde de 40-50 kişinin vefat ettiği bilgisi geldi. Ancak ilk rakamlar bunlar. Yollar da göçmüş durumda, vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Kuzey ilçeleri epey etkilendi, güneydeki ilçeler pek etkilenmedi. Maalesef durum bu, koordine etmeye çalışıyoruz.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 31
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    İmar ve yapı ruhsatı iş ve işlemleri kesinlikle belediyelerin elinde alınmalı
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim burada yol menarları 4 kat anacak mutahitler kot farkı 1 kat asma tavanlı dükkan 2 kat üzerne 3 kat birde dübkeks katı al sana 7 kat ucube binalar var hemen bir alt parselde 3 kat ruhsatı var deprem olunca ucube bine 3 katın üstüne devriliyor. işte bu nedenle belediyelerin inşaat işinden el çektirilöesi gerek kaymakamlıklar bünyesinde çevre ve şehircilik bakanlığına bağlanmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz kesinlikle 5 kat ve üzeri inşaatlara izin vermemesi gerekiyor. Yatay mimari Yatay mimari ayrica Belediyelerden inşaat ruhsat, izin, iskan denetleme gibi konular Belediyelerin elinden alınıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ele alınması lazım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler denetlemiyor zaten yapı denetim firmaları denetliyor sorun da bu zaten. Parasını müteahhitin ödediği yapı denetim firmaları denetliyor Belediye yapı denetimin onayladıklarına sadece ruhsat verme yetkisine sahip.
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem büyüklüğüne ve şiddetine göre ne kadar aağlam da yapsan bina yıkılır. Japonyada da en sağlam görünen binalar yıkılabiliyor ama oran az tabi. Bu deprem 2 defa oldu ve şiddetleri çok yüksek 7,7 ve 7,6 2 deprem üst üste. Allah kazadan beladan korusun.
    Cevapla
  • MTS 07 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılan binaların geneli 30 - 40 yıllık binalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü