EGM'den son dakika açıklaması: 135 hesap tespit edildi! 7 kişi gözaltında!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından, sosyal medyada 135 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi, 7 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 07.02.2023 19:15 GÜNCELLEME 07.02.2023 20:11
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisi tespit edildi.

Gözaltına alınan 7 kişiden 1'i tutuklanırken, yardımsever vatandaşları suistimal etmek isteyen internet sitelerinin de kapatılması sağlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün paylaştığı bilgilere göre, vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 135 hesap yöneticisi tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile gözaltına alınan 7 şahıstan 1’i tutuklandı.

Öte yandan depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşların iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş 16 adet oltalama (Phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlandı. Resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 4 sosyal medya platform hesabi ile ilgili gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca "deprem yardımı" teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 3 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek, cüzdanların dondurulması sağlandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • Kuyucu Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuyucu Murat'a teslim edilsinler!
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Acımayın!
    Cevapla
  • Denizli horozu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size merhamet vicdan versin
    Cevapla
  • Türkcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan millet hainlerini asın!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tek isteğim cezalar caydırıcı olması canlı yayın idam etcen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi