Elbistan'dan acil yardım çağrısı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi depremde en çok etkilenen bölgelerden biri. 7.7 ve 7.6'yı peş peşe yaşayan ilçe sakinleri göçüklerin arasında süratle yardım talebinde bulunuyor.

GİRİŞ 07.02.2023 00:06 GÜNCELLEME 07.02.2023 00:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gece saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem 10 şehri vurmuştu! Kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada bir deprem daha gerçekleşti. AFAD, saat 13.24’te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde yeni bir deprem olduğunu açıkladı.

Deprem olanca şiddetiyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kent ve onlara bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük yıkım oluştu.

Depremin ilk anından bu yana teyakkuzda olan devlet, yıkımın olduğu bölgelere tüm imkanlarını seferber etti.

ELBİSTAN, EN ÇOK YIKIMIN YAŞANDIĞI YERLERİN BAŞINDA GELİYOR

Öte yandan iki büyük deprem Elbistan'ı derinden sarstı. İlçede yüzlerce binanın yıkıldığı bildiriliyor.

ACİL VE YOĞUN BİR ŞEKİLDE YARDIM İSTENİYOR

Kahramanmaraş üzeri yolların kapandığını belirten bir kadın, Kayseri ve Malatya üzerinden yolların açık olduğunu ifade etti.

Göçük oranının çok yüksek olduğu bölgeye yoğun bir şekilde ve süratle profesyonel güç aktarımı talep ediliyor. En çok yardım çağrısının da Elbistan'da mağdur olan vatandaşlardan geldiği kaydedildi.

Havanın oldukça soğuk olduğu ilçede ısınma elektrik ve su sorunu yaşanıyor.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • gün destek günü 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yar ve yardımcıları olsun cenabı mevlam o insanları melekleriyle kurtarsın inşaallah rabbim devletimize ve tüm ekiplerimizle güç kuvvet versin dualarımız onlar için
    Cevapla
  • Güven 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah yardim eylesin. Devletimize kuvvet versin. Milletimizin yek vucud eylesin.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aileme ulaşamıyorum hala kimse gitmemiş elbistana ne olur yardım edin kar yağıyor soğuk su yiyecek battaniye yok kalan sağlarda bunlardan vefat edecek ne olur Allahım ne olur , ailem Akbayır köyünde YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN NE OLURR
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    AFAD Elbistana kurtarma ekiplerini ivedilikle yönlendirmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...