THY, deprem bölgesi 5 ilden İstanbul'a yönelik uçuşları 100 TL'ye sabitledi

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yıkıcı depremler sonrası devlet tüm gücüyle yaraları sarıyor. THY ve Pegasus; Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çıkışlı uçuşları 13 Şubat'a kadar tek yön 100 TL'ye sabitlediğini duyurdu.

THY, deprem bölgesi 5 ilden İstanbul'a yönelik uçuşları 100 TL'ye sabitledi
THY, deprem bölgesi 5 ilden İstanbul'a yönelik uçuşları 100 TL'ye sabitledi
GİRİŞ 07.02.2023 01:21 GÜNCELLEME 07.02.2023 10:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem Türkiye'yi sarstı.

Devlet tüm kurumlarıyla göçük altında kalan vatandaşlarını canlı olarak kurtarmaya ve kurtarılan vatandaşlarının da barınma sorunlarını çözüme kavuşturmaya odaklanmış durumda.

Bakanlardan Hatay'da önemli açıklamalarBakanlardan Hatay'da önemli açıklamalar

Bu kapsamda depreme ilişkin çalışmaların sevk ve idaresi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yoğun çaba sarf ediliyor.

4 İLDEN İSTANBUL'A YAPILAN UÇUŞLAR 100 TL'YE SABİTLENDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) Twitter hesabından gelen açıklama şöyle:

"Deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

Şimdiye kadar 9'u kargo uçaklarımızla olmak üzere 47 uçuş gerçekleştirdik. Bu kapsamda giden insani yardım uçaklarımızın dönüş uçuşlarını da vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz.

Yolcu düzenini sağlayabilmemiz adına bu uçuşlar için de rezervasyonunuzu; mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden oluşturabilirsiniz.

Hem bu uçuşlarımız hem de Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a olan tüm uçuşlarımızı 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 TL olarak sabitliyoruz."

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün depreme karşı atılan adımı kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye MALATYA YOK ORASIDA DEBREM YERİ ORDAKİKER YAKINLARIMIZ HALA BURADA ŞİDETLİ SALANIYOR DİYOR TELEFONDA Niye onlara indirim yooook
    Cevapla
  • hsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Burdaki rakam sembolik bugun taksi ile 100 tl ye 5 km yere gidiliyor bedava olunca kontrol mekanizması kayıyor.
    Cevapla
  • Emrah Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım bebek var dönemiyoruz allah aşkına ucak yollayın dönemiyoruz. lütfen 3 gündür millet aç malatyadan uçak yok elazığ dan nasıl gideceğiz.elazığa araba yokki . malatyada n tam ayın 12 sine kadar bilet yok. 7 kişi haber bekliyoruz sehirde elektrik su doğalgaz yok. zaten evler harabeye döndü ek seferler nerede hani bu devletin uçakları nerede
    Cevapla
  • Trakyalı... 1 yıl önce Şikayet Et
    Akrabaları göçükte olanlar kolay kolay ayrılamaz.Buradan karadan gidemiyoruz.çok hızlı intikal edip arama çalışmalarına gönüllü katılmak istiyoruz.Başımıza bir profosyonel koyun organize edin.artçıymış tekrar deprem olacakmış umurumda değil.Oradaki yardım eli bekleyenlere canımı vermeye hazırım....
    Cevapla
  • faruk ozer 1 yıl önce Şikayet Et
    O sembolik bi rakkam tebrikler thy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular