'Korkma, geldik' diyen AFAD ekibine minik Sare'den ağlatan cevap!

Kastamonu'dan Kahramanmaraş'a arama kurtarma çalışmalarına giden AFAD ekipleri, enkaz altında annesi ile sıkışan minik Sare'ye ulaşmaya çalışırken "Korkma, geldik" dedi.

'Korkma, geldik' diyen AFAD ekibine minik Sare'den ağlatan cevap!
'Korkma, geldik' diyen AFAD ekibine minik Sare'den ağlatan cevap!
GİRİŞ 08.02.2023 17:16 GÜNCELLEME 08.02.2023 17:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede Kastamonu'dan Kahramanmaraş'a görevlendirilen Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kahramanmaraş şehir merkezinde arama kurtarma çalışması yürütüyor.

Kastamonu AFAD ekipleri, arama kurtarma çalışmaları sırasında Sare ile annesinin enkaz altındaki sesini duydu. Bu noktada çalışmalarını yoğunlaştıran Kastamonu AFAD ekipleri, betonu delerek oyuk oluşturdu. Bir yandan çalışma yürüten Kastamonu AFAD ekipleri, diğer yandan Sare ile sohbet etti.

Kastamonu AFAD ekipleri minik Sare’ye, "Korkma cici kız, geldik, seni oradan alacağız" dedi. Bunun üzerine minik Sare, "Acele etmeyin, bir şeyimiz yok" şeklinde cevap verdi. Yarıyıl tatilinde olduğunu ve ilkokul ikinci sınıfa gittiği belirten Sare, karnesinin de hepsinin pekiyi olduğunu söyledi.

Kastamonu AFAD ekipleri, diğer bir arama kurtarma çalışmasında da Kevser ile Hamza'ya ulaştı. Enkaz altında kalan Kevser, AFAD ekiplerini görür görmez kendi canını unutarak kendilerini bekleyen babası Mahmut Sandal’ı arattırdı. AFAD ekipleri, Kevser ve Hamza kardeşleri, telefonla ailesiyle görüştürdükten sonra enkaz altında çıkarttı.

Kastamonu AFAD Arama Kurtarma ekiplerinin, dün akşam saatlerinden itibaren 11 kişiyi enkaz altında sağ olarak kurtardığı öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Korku her insanın yaşadığı bir sorundur. Ama Allah (CC) dilerse korkuyu unutturur.
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu akıl aklı başında yetişkin dediğimiz insanda yok sen çok yaşa güzel çocuk bakıp ibret alsınlar
    Cevapla
  • Hard Beat 1 yıl önce Şikayet Et
    bir gecede büyüyen çocuklar..... Rabbim başka acı göstermesin ömrü hayatlarında.
    Cevapla
  • ALPARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş