Bakanlık duyurdu! Koruyucu aile olmak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapılabilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı belirlenen çocukların, sırada bulunan ailelerin yanlarına yerleştirildiği, yeni aile adaylarının e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği bildirildi.

GİRİŞ 08.02.2023 19:28 GÜNCELLEME 08.02.2023 19:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından korunma ve bakım ihtiyacı ortaya çıkan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin izleyeceği sürece ilişkin açıklama yaptı.

'KORUYUCU AİLE ADAYLARIMIZ e-Devlet ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİR'

Aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak Bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı ifade edilen açıklamada, çocukların güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz."

ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILAN ÇOCUKLAR BAKANLIK KONTROLÜ ALTINDA

Refakatsız çocukların Bakanlık  kontrolü altında olduğunu bildirilen açıklamada, 

Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil. Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler il müdürlüklerimize müracaat edebilirler.

Afet bölgesinde deprem etkilenmiş buluntu/terk/refekatsiz çocukların teslim edilebileceği yerler ve irtibat kişileri;

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sen cocuklarimizi koru. Tum bunlar geçtikten sonra ya ailelerine amcasına teyzesine verilir ya da temelli bir aile bulunur InshaAllah Rabbim çoluğumuzu çocuğumuzu korusun
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremzedeler Türkiyedeki Yatılı kuran kurslarında barınma ve ihtiyaç gereksinimleri karşılanmalı
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    koruyucu aileler düzenli bir sekilde denetlenmeli, yine bir cocuk istirmari ile karsilasmiyalim
    Cevapla
  • Kayseriii 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri deki yetkili kişinin numarasına ulaşılamıyor.
    Cevapla
  • DİLEK KILIÇ 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda ulaşılamıyor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen bu çocuklara acı yarabbim. Yardımcıları ol. allah bilir kaçının ailesi kalmadı bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü