84 yaşındaki Fatma teyze 62 saat sonra enkazdan sağ çıkartıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Malatya'da çöken bir binanın enkazı altında kalan 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya, 62 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

GİRİŞ 08.02.2023 19:44 GÜNCELLEME 08.02.2023 20:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler birçok ilde olduğu gibi Malatya'da da can kaybı, yaralanmalar ve hasara neden oldu. Deprem nedeniyle Malatya'ya AFAD koordinesinde birçok ekip sevk edildi. Ekipler, depremin ilk saatlerinden itibaren yoğun mesai harcayarak enkazda kalanları kurtarmaya başladı.

Uçbağlar Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan bir binadan ses alan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin çalışmaları neticesinde 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya'ya ulaşıldı.

Ekipler yaşlı kadını yoğun mesai harcayarak enkaz altından çıkardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen Çetinkaya, hastaneye götürüldü.

88 YAŞINDA BİR KİŞİ DAHA ENKAZDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıma neden olduğu Hatay’da 88 yaşındaki Kalkap Değirmenci, AFAD ekiplerince enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Depremin hemen ardından Hatay’da görev alan Erzurum AFAD ekipleri, bugün akşam saatlerinde bir vatandaşı daha enkazdan sağ olarak çıkardı. Enkaz altında kalan 88 yaşındaki Kalkap Değirmenci’ye uzun uğraşlar sonucunda ulaşan AFAD ekipleri, yaşlı adamı ilk müdahalenin ardından sedye ile enkazdan çıkardı. Yaşlı adamın enkazdan çıkarıldığı esnada enkaz çevresindeki vatandaşlar alkışları ile AFAD ekiplerine destek oldu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Binaların bir çoğunun 2. depremde yıkıldığı söyleniyor. İnşaallah o binaların çoğu boşaltılmıştı arama kurtarmada özellikle 1.depremde yıkılan binalara yoğunlaşılmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazımı gören arkadaşlar bunu heryerde yazalım partilere verilecek seçim yardımları depremzedelere verilsin hadi türkiyem
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kuruş alırlarsa zaten zehir olsun bundan sonra devletin milletin bir kuruşuna göz diken kim varsa gözleri ÇIKSIN
    Cevapla
  • Zehra 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Abdülhamit 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna dememişler ya Allah’tan Ümit kesilmez Allahüekber yaradan Allah herşeye kadirdir o enbüyüktür yücedir ve alemlerin rabbidir binkere şükürler olsunki yıkıntılar altından sağ çıkanlar var.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    62. Saatte yaşlı bir teyze Allah'ın izniyle kurtuluyorsa umut hala var demektir, Allah'ım sen büyüksün sevindir biz nankör kullanirini affet!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi