Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi! Bakanlık kritik haberi duyurdu...

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, deprem bölgesindeki 10 il ve ilçelerin büyük kısmının merkezlerindeki cadde ve sokak lambalarına elektrik verilmeye başlandığını duyurdu.

GİRİŞ 09.02.2023 07:02 GÜNCELLEME 09.02.2023 11:51
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor.

Yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce arama kurtarma ekibi enkaz altındakilere yardım elini uzatıyor. Ayrıca depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında şehirlerde altyapı çalışmaları da aralıksız sürüyor.

10 İLİN BÜYÜK KISMINDA CADDE VE SOKAK LAMBALARI AYDINLATILDI

Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda elektrik arızaları için 3 bin 32, doğal gaz arızaları için 1749 kişi görev yapıyor.

Yürütülen çalışmalar sonucu deprem bölgesindeki 10 il ve ilçelerin büyük kısmının merkezlerindeki cadde ve sokakların lambaları aydınlatıldı. Kalan bölgelerin aydınlatılması için ekipler 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • kantar 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu dronla enkaz tespiti ilk iki gün yapılıp, AFAT çalışanları onlara göre taksim edilseydi. Bazı bina başında Fransızı, Katarı, Türkü aynı anda çalışıyor, bazı enkazlar da hiç bir teknik çalışan(kurtarma ekibi) gözükmüyor. Helikopterlerle köy yerlerine AFAT ekibi yeni bırakılıyor. Herşey çok iyi, sadece kurtarma ekibinin taksiminde sınıfta kaldık.
    Cevapla
  • ali pekiş 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bilip bilmeden konuşma. baştan beri tespitler dronelarla yapıldı zaten. hala da drone ile yapılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ya elektrik verilmedi çünkü Heryerde kblolar kopmuş kime çakacağı belli değil bide ceyran çarpmasından kynaklı kesinti idi ki şükür veriliyor
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle mağduriyetler yaşanmasın diye , güç üreten şebekeler , her mahalleye , her apartmana , her devlet dairesine , her yol aydınlatma sistemine ve baz istasyonlarına yerleştirilmelidir . Bir yerde trafo bozuldu veya hat koptu diye toplum bundan mağdur olmamalıdır .
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    aziz milletimiz buyarayı saracaktır biiznillah
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Her bir yere şarj istasyonu ve acil afet ve tedarik jeneratörü yerleştirilmeli , tedbir önceden alınmalıdır . Merkezi elektrik dağıtımından ziyade , Mahalli ve yerinde elektrik tedariki modeline geçmeliyiz . Böylece gelecekte merkezi hatlardan kaynaklanan bu tür elektrik kesintisi sorununu önlenmiş olur .
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna Amerikanın bile gücü yetmez . Bazıları her şehre ,her ilçeye daimi arama kurtarme ekipmanı ve insanı bekletilsin diyor . Ağzı olan konuşuyor . Böyle milyonlarca insanı hazır kıta bekletmek akıl işi mi . Buna Avrupanın, Amerikanın bütçesi yetmez. Şu an ufak tefek aksamalarla, o da ilk gün yaşandı, Türkiye en iyisini yapıyor. Geçmişi hatırlayın susun, 17 ağustos depreminde yönetimde olanların hiç konuşmaya hakkı yok. Hele daha eskilerde yapılan tek iyi şey Kızılayın çorba dağıtmasıydı ,bunu da organizasyon veya faaliyet olarak sunarlardı. Üstelikte o depremler Bu iki depremin yanında çok küçük kalır .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH devletimizi korusun rabim yar ve yardımcımız olsun şu zamanda devlete dil uzatan ve depremle dalga geçen,fırsatçılık yapan siyaset yapan ve çürük bina yapanlarda ALLAH kahr etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı