Provokatif paylaşım yapan 9 kişi tutuklandı

Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 274 hesap yöneticisi tespit edildi. 31 şahıs gözaltına alındı, 9'u tutuklandı.

Provokatif paylaşım yapan 9 kişi tutuklandı
Provokatif paylaşım yapan 9 kişi tutuklandı
GİRİŞ 09.02.2023 11:33 GÜNCELLEME 09.02.2023 13:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından, sosyal medyada 274 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi, gözaltına alınan 31 kişiden 9'u tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında sanal devriye faaliyetlerinin 7/24 yürütüldüğü hatırlatıldı.

Bu faaliyetler kapsamında, depremlerin ardından sosyal medyadan yardım çağrısında bulunanların adres ve lokasyon bilgilerinin belirlenerek koordinasyon kurulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 274 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca alınan talimat gereği 31 şahıs gözaltına alınmış, 9'u tutuklanmıştır."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • çeliktepeli 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan yunanlılar bile gık çıkarmıyor yardım gönderiyor bizim içimizdeki yunandan daha düşman olan vatan hainleri neler yapıyor..bunlara nefes aldırmamak lazım.. yarın savaşa girsek bunlar bize içerden kurşun sıkarlar..bunları şimdiden tespit edip yok etmek lazım..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çeliktepe samantv nin dizindeki çeliktepe mi?
    Cevapla
  • ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu müptezellerin cezalandırılma yöntemine ilişkin bir fikrim var: Bunlar gözaltına alınıp karakola getirilsin ve tüm karakol personeli tarafından yüzlerine tükürüp salıverilsin. Emniyet ve adliye bunları adam yerine koyup da boşuna vakit kaybetmesin .
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cerana verin bunların arkasında kimler var canlı yayında açıklasınlar kimler varsa toplum bilsin 3 kuruşluk hain doldu memleket
    Cevapla
  • Naif 1 yıl önce Şikayet Et
    Iste bu. Gün birlik olma günü. Taniki siyaset yapılacak. Tabiki eleştiri olacak. Ama bugün değil. Bugün herkes birlik olup herkes yardım etmeli. Her yardım yeni bir kurtarma umudu olmalı. Bu kardeşlerimizle ağlama zamanı. Gün birlik olma günü. Fitne ile konuşan herkesi sert şekilde susturun. Sen ne yaptın diye sorun. Millet perişan halde. Fitneciler çıkar peşinde. Yarabbi fitnecilerden koru yarabbi.
    Cevapla
  • devriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları asın bu tipler ne Müslüman nede Türk .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu