Diyanet fitre miktarını açıklayıp depremzedeler için detayı duyurdu

2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini açıkladı

Diyanet fitre miktarını açıklayıp depremzedeler için detayı duyurdu
Diyanet fitre miktarını açıklayıp depremzedeler için detayı duyurdu
GİRİŞ 09.02.2023 12:47 GÜNCELLEME 21.03.2023 15:52
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı açıklandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla, 2023 yılı fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ve vatandaşların fitrelerini deprem mağdurları için Ramazan ayı öncesinde de verebileceklerini açıkladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından karar sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı, 70 TL olarak belirlenmiştir. 

Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebilir.

Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir.

Her bir mükellef, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir.”

Bunun yanında Din İşleri Yüksek Kurulu, içerisinden geçmekte olduğumuz olağanüstü şartlar nedeniyle, vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde yöneltilen “Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?” sorusuna, “Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler.” cevabını verdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • geylani 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaruretler haramları helal bile eder. Adamlar orda kafalarına göre fetva vermiyor. Bunca insanın günahını yüklenip yanlış fetva verip günaha gireceklerini düşünmüyorum.
    Cevapla
  • Murat Demir. 1 yıl önce Şikayet Et
    fitre tamam peki zekat önceden verilebiliyormu?
    Cevapla
  • Mustafa Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Verilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin zekat değil fidye'dir.
    Cevapla
  • HÜSEYİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah gönlü oralarda olan insanların hepsinden razı olsun Elbette yardım yapılsın kardeşlerimize fakat diyanet RAMAZAN AYINDAN SONRA VERİLEMEYEN HATTA BAYRAM GÜNÜ BİLE verilemeyen fitre nasıl olurda öncesinde verilebiliyor...
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Oruç tutamayanlar 30 günlük zekanı Deprem bölgelerine gönderin hiç olmazsa
    Cevapla
  • Haşmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin ekonomik dengesini bozabilen cinsten bir öneri bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı