Soruşturma başlatılmıştı! Bakan Bozdağ'dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde binaların yıkılmasında ihmali olan kişiler hakkında açılan soruşturma hakkında değerlendirmede bulundu.

GİRİŞ 10.02.2023 16:53 GÜNCELLEME 10.02.2023 17:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalarla ilgili yapılan soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

SORUMLU OLANLAR CEZASINI ÇEKECEK

Sorumlu olanların yurt dışına çıkış yasaklarının konulması için gerekli adımlar atılmaktadır.. Sorumlular kimlerse ortaya çıkarılacaktır. 

Cumhuriyet Başsavcılıklarımız bu felaketin ardından soruşturmaları yürütmektedir. Sorumluların takibi için işlemler hızla yürütülecektir. Bütün yıkılan binaların hepsinde delil tespiti yapılıyor. Herhangi bir delilik ortadan kaybolmasına asla izin verilmemektedir. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, ilk gün yaşanan depremlerin hemen ardından ekiplerin harekete geçtiği bildirildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Serra 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlularin cezalandirilmalarini istiyoruz eger ki bunu yapmazsaniz ölenlerin kalanlarin hepsinin ahı boynunuzdadir hepsini cezalandirin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yıkılan binaları Trabzon ve rizelilermi yapmış bir kaşıntın var bunu Trabzonlu ve Rizeli mutaitlere bağlama
    Cevapla
  • Alican Sönez 1 yıl önce Şikayet Et
    En başta sorumlu yerel yönetimler ve bunlardan sorumlu olan hukümletlerdir. Bundan sonra Tavşancıl örneğindeki gibi bina yapılmalı. Trabzonlu ve rizeliler asla müteahhitlik yapmamalı. Diplomasız müteahhit olmamalı. 3-4 kattan fazla kata sahip bina olmamalı. Tüm bina yapım süreçlerinde MTA, Üniversiteler de zemin etütünde söz sahibi olmalı ve tüm inşaat süreçleri herkese açık şeffaf yönetilmeli. Fay hatları üzerine ve ovalara ev yapılmamalı. Bu devrimler olursa yıkılan evlere kader deriz. Ama bu dramların hiçbiri kader değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Valka hiç affetmeyin. İhmali olanların da cezası enkaz altına gömmek, olmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın savcılar Bizim mahallede adam kömürcü adam manavci belediyeden 60binlira karşılığında mutahitlik belgesi alıyor bütün mutahitlerin belgeleri iptal edilmelidir sadece TOKİ ve Kiptaş ev yapımına izin verilmemelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız