Bakanlık düğmeye bastı! Depremler sonrası şimdi hesap vakti...

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, şehirde meydana gelen depremlerin ardından yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını açıkladı.

GİRİŞ 11.02.2023 12:01 GÜNCELLEME 11.02.2023 13:29
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, şehirde meydana gelen depremlerin ardından yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını açıkladı.

Duyuruda, soruşturmaların selameti bakımından binalarla ilgili delil toplama işlemlerinin ve şüphelilerle ilgili koruma tedbirlerinin süratle yerine getirilmesini vurgulandı.

KAHRAMANMARAŞ'TA SORUŞTURMA

İki büyük depremin merkez üsleri olan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını bildirdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili derhal ve gecikmeksizin soruşturma işlemleri başlatıldığı, bu kapsamda teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiği belirtildi.

Gaziantep'te düğmeye basıldı! 'Kolon kesme' gözaltılarıGaziantep'te düğmeye basıldı! 'Kolon kesme' gözaltıları

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Numune alma ve bizzat alanda çalışmalara başlanılmıştır. Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır. Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 150
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmamalı... Devlet bu konuda sert yüzünü göstermeli..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda söylenecek tek söz var: İDAM ŞART!!! Bu yıkılan binaların müteahhitleri de izin veren yetkililerde İDAM edilmeli!!! Ve Tüm malvarlıklarına el konulup depremzedelere tazminat olarak ödenmeli!!! Başka türlü bu alçakları engellemek mümkün değil!!!!
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    BİNALARA DEBREM SİGORTASI YAPILMASI NE İŞE YARIYOR bilen varmı.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolaya kaçmayalım ama bu olaylarda Konu sadece müteahhitler olmamalı Kalitesiz beton ytong çimento demir üretenler yer toprak analizlerini hakkıyla yapmadan olumlu rapor veren firmalar Tüm olumsuzları gördüğü halde düzgündür raporu verenler Beş kat bile olmaması gerekn yerlere 10 kat 20 kat izni verenlerin hepsini yakalarından tutup en ağır cezalar verilmeli Başta da hava attıkları mal varlıklarına el konulsun Tek suçlu yok çetecilik var
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekae Müteahhitlerden hesap sorulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri