Depremin ardından peş peşe gözaltına alınıyorlar! Müteahhitlere operasyon

Türkiye'yi yasa boğan iki büyük depremin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken yıkılan binalarda kusuru olduğu düşünülen kişiler hakkında operasyon başlatıldı.

GİRİŞ 11.02.2023 18:47 GÜNCELLEME 11.02.2023 20:22
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

10 ilde büyük yıkımlara ve acılara neden olan depremin ardından hasar alan ve yıkılan binalarda ihmali olduğu düşünülen kişilere yönelik operasyonlar başlatıldı.

RÖNESANS REZIDANS'IN MÜTEAHHİDİ MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTULANDI

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün İstanbul Havalimanında gözaltına alınan Coşkun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gaziosmanpaşa Adliyesinin İstanbul Havalimanı'nda bulunan ek hizmet binasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla nöbetçi savcılıkta ifadesi alınan Coşkun'un tutuklanmasına karar verildi.

Adliyedeki işlemlerinin ardından tekrar İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirilen Coşkun, daha sonra Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, üzerinde bir miktar parayla dün Karadağ'a gitmek üzereyken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

ADANA'DA 62 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

DİYARBAKIR'DA 29 GÖZALTI KARARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte depremde yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları olan ve kolon kestikleri iddia edilen 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

MÜTEAHHİT İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, İstanbul'da gözaltına alındı.

KOLON KESENLERE OPERASYON

İncelemelerde, yıkılan bir binanın kolonunu kestikleri belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında görevlendirilen teknik bilirkişi heyetlerinin alandaki çalışmaları devam ediyor.

İDDİALAR ÇOK CİDDİ!

Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 8 şüpheli yakalandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 243
  • Burası Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şeyin olacağı yok. Bu göz boyama tutuklamaları, olay unutulunca hepsi tutuksuz yargılamaya dönecek ve sonunda hepsi ya beraat ettirilecek ya da bir iki ay hapis cezası verilip açıklaması geri bırakılacak...
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sorumlular müteahhitler mi ? Bunlara imar izini verenler denetimciler
    Cevapla
  • Tarik 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkokul mezununa inşaat yapma yetkisi verirsek olacaği bu...sanirim 7/8 sene once lise mezunu veya ortaogrenim mezunu seviyesine cekildi. Muhendislik fakulteleri bosuna yani... 30 tane muhendis te tuttsa patron soz sahibi ne bekliycen
    Cevapla
  • Çahar dudayev 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki sadece müteahhitler mi suçlu ona inşaata onay verenler onların üst amirleri biz bu kafayla bir yere varamayız
    Cevapla
  • Yorgun Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceden tedbir alınacak iş işten geçmiş hesap zamanıymış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler