Kan donduran iddiası asılsız çıkan Uğur Kardaş gözaltına alındı!

"Enkazdan ceset çıkarıp kenara koyuyorlar. Afganlı biri gelip kolunu kesiyor" iddiasını sosyal medyadan yayan Masterchef yarışmacısı Uğur Kardaş, iddiasının asılsız çıkması üzerine gözaltına alındı.

GİRİŞ 11.02.2023 19:22 GÜNCELLEME 11.02.2023 20:02
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

Türkiye, asrın felaketine karşı canlarını kurtarmak için zamanla yarışırken, deprem bölgelerindeki hassas süreci baltalamak isteyenlerin sosyal medyada servis ettiği yalanlar ile de zaman kaybediyor.

Son olarak Masterchef yarışmasında ünlü olan Uğur Kardaş'tan kan donduran bir iddia ortaya atıldı.

"AFGANLI BİRİ GELİP KOLUNU KESİP ALTINLARINI ALIYOR"

Kardaş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Yanlış anlamayın ama Allah benim bin belamı versinEllerime bakın, İnşaatın altından ceset çıkıyor. Bu cesedi arkaya ayırıyorlar. Gelsin nakil aracı alsınlar diye. Afganlı biri gelip kolunu kesip altınlarını alıyor. Polise diyecek bir şeyim yok. Adamı öldürürler burada zaten. Gelip burada insanlar böyle niye yaşıyor ya. Sinirim bozuldu ya. Çıkan kadının kolunu kesmek Allah bin belanı versin. Artık burada dayanamıyorum ben psikolojim falan kalmadı." sözlerini sarf etti.

GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin araştırması sonucunda, Afgan bir kişinin deprem bölgesinde cenazelerin kolunu keserek altınını çaldığı iddiası asılsız çıkan Uğur Kardaş gözaltına alındı.

SAVUNMASI ÇİLEDEN ÇIKARDI: BU TARZ İDDİALAR KONUŞULUYORDU

Kardaş verdiği ifadede, "Afgan uyruklu bir kişinin cesetlerin kolunu keserek altın aldığına ilişkin bir olaya şahit olmadım. Ancak şehirde bu tarz iddialar konuşuluyordu." diye kendisini savundu.

Emniyetten Kardaş ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış,

Yapılan mülakatta özetle;

Kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan 'Enkaz altından çıkarılan cesetlerin yol kenarına konulduğunu, bir kaç kişinin kollarını kesip üzerinde  bulunan altınların alındığını, hırsızların Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir somut delilinin olmadığı' şeklinde beyanlarda bulunmuştur."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 222
  • Gakgo 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan geri zekalı kadının kolunu niye kessin hırsız? Altın bileziği kesmek daha kolay. Yav arkadaş daha bilmiyorlar ki ne diyeler.
    Cevapla
  • Tan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mikrop herifler, Teknoloji çağındayız. Biriniz bile pis iftiralarınızı ispatlayacak bir görüntü alamıyor musunuz.
    Cevapla
  • garip yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu neydi belirsiz vurun nasil olsa ohal var baska buna benzer hayvanlar birdaha boyle biseye kalkisamasin
    Cevapla
  • Kezo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun kollarını kesin ibretlik olsun ne soysuzlar var bu milletin için de hatta sınır dışı direk Afganistan'a yollayın mecburi
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam bir kalın kazığa oturtulsun.bunlar hayvandan aşağılık yaratık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...